eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Yalı Kilisesi Kültür Merkezinde İlk Sergi Açıldı

Ünye Yalı Kilisesi Kültür Merkezinde İlk Sergi Açıldı
04 Haziran 2015 - 2:12

 

Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)

Adsız

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye ilçesinde restorasyonu tamamlanarak kültür merkezine dönüştürülen Yalı Kilisesi’ndeki ilk sergi açılışına katıldı.

Numan KurtulmuÅŸSerginin açılışında AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün de  bulundu.

Ünye Ortayılmazlar Mahallesi’nde bulunan ve 19. yüzyılın başına kadar yöredeki Ermeni ve Rumların ibadet yeri olarak kullandığı bilinen tarihi kilise, Ünye Belediyesi tarafından 1 milyon 200 bin lira bedelle restorasyonu yapılarak Kültür Merkezi’ne dönüştürüldü.

Ünye Yalı Kilisesi Kültür Merkezi ilk sergiye ev sahipliği yaptı.

Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nin (ÇATOM) 1 yıllık atölye çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında konuşan Kurtulmuş, toplumda üretimin her anlamda öne çıkarılması gerektiğini belirterek, “Bizim kültürümüz ve inancımızda bir kenarda boş oturmak yok” dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir, ÇATOM’un 13 Mayıs 2011 tarihinde Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’ın desteğiyle kurularak 4 yıldır faaliyetini sürdürdüğünü söyledi.

Hasdemir, “Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat’ın desteğiyle ÇATOM hizmetini Ünye’ye getirmesiyle başlayan bir yolculuğumuz oldu. Vekilimiz bize ÇATOM’un kapısı bütün kadınlara açık tutulacak dedi ve biz de bu talimata uyduk. Ünye’de, Türkiye’de ve yurt dışında çalışmalar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Kurulduğumuz günden bu yana ilgisi ve destekleri üzerimizde olan, restorasyonu gerçekleştirilen kilisede sergi yapmamıza imkan sağlayan Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a teşekkür ediyorum” dedi.yunus_emre-21-214x300

Ünye Yalı Kilisesi’ne ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Yalı Kilisesi 1 milyon 200 bin TL maliyetle restorasyonu yapıldı. Restorasyonu tamamlamış olduk, çevre düzenlemesi ile kilisenin arakasındaki bir yol kamulaştırma işlemleri devam ediyor. İnşallah tamamen bitiğinde açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ordu Milletvekili adayı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Biz toplumda üretimi her alanda öne çıkarmak durumundayız. Bizim kültürümüz ve inancımızda bir kenarda boş oturmak yok. Bu tür merkezler toplumun bir merkezidir. ÇATOM’da gerçekten ciddi şekilde işleyen bir merkezdir. Burayı daha işlevsel bir hale getirmek ise Ünyeli hemşerilerimize kalıyor. Hepimiz kendimizi Selma Hanım ve arkadaşlarının başlattığı bu çalışmaya destek vermeliyiz. Ne kadar insanımız buraya katılırsa el emekleri, göz nurları değerlenmiş olur. Bu tür merkezler ayrıca kültürel aktarın yapıldığı merkezlerdir” diyerek tebrik etti.

Ünye Yalı Kilisesi, sergilerin, panel ve konferansların elektronik olmayan dinletilerin yapıldığı ‘Kültür Merkezi’ fonksiyonu olarak ilk sergiye ev sahipliği yaptı. Sergide ÇATOM’un yıl boyunca atölyelerinde ürettiği ürünlerin sergisi sunuluyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-