eskort samsun

ÜNYENETHABER

ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE

ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE MÜJDE
04 Haziran 2015 - 17:35

Ziraat Odaları, Ziraat Odaları Bilgi İşlem Sistemi (ZOBİS)’ne geçti.

jkl

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, üreticiye, kendisi ve arazisi Türkiye’nin neresinde olursa olsun oturduğu yerden daha hızlı ve daha kolay bilgi sunmak için Ziraat Odaları Bilgi İşlem Sistemi (ZOBİS)’ne geçiş yaptı.

Numan KurtulmuÅŸ
Bu kapsamda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Muhasebe Sorumlusu Ayhan KÜÇÜKARSLAN ve Ziraat Odaları Birliği Sorumlusu Uğurşah MELİKOĞLU tarafından,  Ünye Ziraat Odası personeli Samsun’da Ziraat Odaları Birliğince eğitime tabi tutuldu.

Ünye Ziraat Odası Genel Sekreteri Cengiz Çalık,  çiftçilerimizin kendisi ve arazisi Türkiye’nin neresinde olursa olsun İnternet üzerinden istedikleri bilgiye kolayca ulaşabileceklerini belirtti.

Ünye Ziraat Odası Genel Sekreteri Cengiz ÇALIK;

”Türkiye’de 760 tane Ziraat Odası var. Bunların Bilgi İşlem sistemini tek bir çatıda toplamak ve 760 Ziraat Odasının yunus_emre-21-214x300aynı yerden bilgi almasını sağlayabilmek adına Türkiye Ziraat Birliği, ZOBİS’e geçiş yaptı. Bu sistemde Ziraat Odalarının her şeyi kendi çatısı altında yapabileceği bir sistemdir. Bu bağlamda otomasyona geçmekten dolayı çok mutluyuz. Çünkü çiftçini kendisi ve arazisi Türkiye’nin neresinde olursa olsun bu sistem sayesinde bilgi ve çıktı alabilecek.” şeklinde açıklamalarda bulunurken. ZOBİS ile ilgili aldıkları eğitim hakkında da bilgiler verdi.

”ZOBİS ile ilgili 1 gün Ankara’da eğitim almıştık. Ankara’da almış olduğumuz bu eğitim sonrasında nasıl bir sisteme geçeceğimizi, amaçlarının neler olduğunu öğrenmiştik. Samsun’da ki seminerde ise ZOBİS ile ilgili gerekli eğitimleri aldık. Ünye Ziraat Odası olarak şuanda üreticilerimizin ZOBİS’e girişlerini yapıyoruz, bunun 1 ağustos tarihine kadar bitmesi gerekiyor. Şuana kadar 18 bin üyemizin kayıtlarını girmiş bulunmaktayız ve yaklaşık 7 bin üyemizin kayıtlarını en kısa zamanda bitireceğiz.” dedi.

11245717_1060258427336470_59627290_o

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-