eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Çamyar ‘Çevre Bekçiyle Değil Sevgiyle Korunur’

Başkan Çamyar ‘Çevre Bekçiyle Değil Sevgiyle Korunur’
05 Haziran 2015 - 16:06

Temiz Bir Çevre için Yürüdüler…VİDEO HABER

BLD_4949

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,  Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe katıldı.Numan KurtulmuÅŸ

Ünye’de 5 Haziran Dünya Çevre Haftası nedeniyle çevre duyarlılığı oluşturabilmek için çevre yürüyüşü düzenledi. Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde başlayan çevre yürüyüşüne Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Feneraltı’nda son bulan yürüyüşte 5 Haziran Çevre Günü ve Haftası’nın önemine dikkat çeken pankart ve dövizler taşınarak çevre duyarlılığına dikkat çekildi. Yürüyüşün ardından katılımcılar çevredeki çöpleri toplayarak çevre temizliği yaptı.

‘Çevre Bekçiyle Değil Sevgiyle Korunur’

Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, “Çevre bekçiyle değil sevgiyle korunur Biz diyoruz ki elimizde bir fidan olsa ve kıyamet kopuyor olsa dikin diyen bir inancın mensuplarıyız. Onun için yeşil önemli başta kullandığımız oksijeni temiz bir şekilde bize temin eden yeşili korumak hepimizin görevi. Hava su ve toprak bir birinden ayrılmaz olan 3 yunus_emre-21-214x300element ve birinin kirlenmesi zincirleme bir şekilde diğerlerini de etkiliyor. Biz insanoğlu kendi ellerimiz ile çevremizi kirletip ondan sonrada nasıl temizleriz diye gece gündüz düşünüp, buna rakamlar ve paralar aktarıyoruz. Hâlbuki evimizde ayrıştırmayı başlatmak suretiyle çözümün bir parçası olup, sorunun bir parçası olmamak gerektirdiğini anlamamız gerekiyor. Ve cenabı Mevla’ya aynı topraktan değişik bitkileri üretip bizlere bahsettiği için şükretmemiz gerekiyor. Ve diyoruz ki, çevre bekçiyle değil sevgiyle korunur. Ve biz çevremizi severek duyarlı olarak bu dünyada yaşamaya devam etmemiz gerekiyor.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-