eskort samsun

ÜNYENETHABER

El Emekleri Sergide…VİDEO HABER

El Emekleri Sergide…VİDEO HABER
09 Haziran 2015 - 15:17

9300 kursiyerin el emeği göz nuru giyim ve el sanatları sergisinin açılışı gerçekleşti.

Adsız

 

09.06.2015 tarihinde Ünye Ortaçarşı Arastasında Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar ve halkın katılımı ile Ünye Halk Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu sergi açılışı gerçekleşti.

Sergide 463 ayrı kursta eğitim gören 9300 kursiyerin el emeği göz nuru giyim ve el sanatları çalışmaları sergiyi gezenlerin büyük beğenisini aldı.

yunus_emre-21-214x300Giyim bölümünün şık tasarımları da ayrıca dikkatleri üzerine çekti.

Giyim Bölümü Öğretmeni Kübra ÇİL, 8 aylık bir zaman dilimi çerçevesinde 25 kursiyeri ile birlikte değişik ve her kesimden insanımıza hitap edecek kıyafetler tasarladıklarını, bu tasarımları da şuan burada halkın beğenisine sunduklarından çok memnun olduklarını dile getirirken kursiyerlerine göstermiş oldukları bu özverili çalışmadan dolayı tebrik etti.

Halk Eğitim Müdürü Mustafa ERDOĞAN;

”Biz Ünye Halk Eğitim Merkezi olarak bu yıl 500 kurs ve 10 bin kursiyer hedeflemiştik. Sonuç olarak’ta bu hedefimize doğru yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Şu ana kadar 463 kurs ve 9 bin 300 kursiyere ulaştık. Geçen yıl Halk Eğitim Merkezi olarak 418 kurs açılmıştı. Bu yıl şu ana kadar bu sayıyı %20 civarında aşmış bulunuyoruz. İnşallah hedefimiz ileride daha büyük sayılara, daha büyük rakamlara ulaşmak. Bugün burada el sanatları ve giyim kurslarımızın değerli öğretmen ve öğrencileri tarafından öğretilmiş olan el emeği, alın teri, göz nuru olan ürünlerin açılışını yapıyoruz. Umarım beğenirsiniz. Ürünleri sizlerin beğenisine sunduğumuz mekanın dar olmasından dolayı şuan için çok cüzi bir kısmı sergilenmektedir.” diyerek katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR;

”Öncelikle bu sergide ürünlerini bizlerin beğenisine sunan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Birkaç kez değişik kurslarına gittim, gezdim ve gördüm. Yaklaşık bir yıl boyunca ciddi manada el emeği göz nuru ortaya koydular. Tören esnasında hepsine bakamayacağımız için ben buraya gelirken serginin bir kısmını gezdim. Hakikaten çok güzel şeyler ortaya konulmuş, geçmiş yıllardan biz bunu gördük. Halk Eğitim Müdürümüz değişik kurslardan 10 bin kursiyeri hedeflediklerini söyledi. Ünye olarak biz her zaman bu konuda övünüyoruz, seviniyoruz. Hatta ben bu serginin yeni açılan kilisede olabileceğini düşündüm ama müdür bey bana ‘buraya sığmayız, Halk Eğitim ailesi olarak bizim sayımız fazla, biz ancak sokaklara meydanlara sığarız’ dedi. Bundan dolayı ben merkez müdürümüze, öğretmenlerimize, emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulunarak Hayırlı olsun dileklerini iletti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-