eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’Lİ MUCİTTEN SEYYAR SATICILARA ÇAĞ ATLATACAK İCAT

ÜNYE’Lİ MUCİTTEN SEYYAR SATICILARA ÇAĞ ATLATACAK İCAT
10 Haziran 2015 - 13:32

”52 Devrim 01” Dombili Simit ile Caddelerde boy gösterecek

Adsız

 

Ünyeli Mucit Sedat ŞEKER yaklaşık 11 Bin TL maliyeti olan yerli araba yaptı. Aracın tasarımını ve işçiliğini  çocuklarıyunus_emre-21-214x300 ve bir arkadaşı ile birlikte yaptığını söyleyen  mucit arabanın kullanım açısından özellikle seyyar satıcılar için gayet uygun olduğunu söyledi.

Ünyeli mucit Sedat ŞEKER, kameralarımıza yapmış olduğu açıklamaları şu şekilde sürdürdü;

”Baktığımız zaman şuan maddi bir sıkıntı söz konusu ve bu sıkıntı insanları farklı arayışlar içerisine zorluyor. Bizde bu maddi sıkıntıdan nasibimizi aldık ve böyle bir proje geliştirip bunu hayata geçirmeyi düşündük. Projemizi gayet başarılı bir çalışma sonucu ortaya çıkardık ve sonunda imalatını yapmaya başladık. Sonuç olarak ta bitirdik. Şuan Turizm şehri olan Ünyemizde hem görsel açıdan hemde seyyar satıcılarımızın işini kolaylaştırması açısından son derece kullanışlı bir araç.

  Turizm şehri olan Ünye’de seyyar satıcıların görselliğe daha fazla önem vererek satışlarında bu aracı kullanmalarını sağlayacak

Karadeniz’in incisi olan Ünye’nin böyle bir şeye ihtiyacı olduğunu hissettik. Aynı zamanda seyyar satıcıların ve bu işten ekmek kazanan arkadaşların, konsepti daha düzgün, daha derli toplu ve Ünye’ye yakışır bir şekil almaları için bu aracı tasarladık.Aracın sahilde ve sokakta vatandaş için daha hoş bir görüntü, ürün satıcıları içinse kolaylık olacağını düşünüyoruz.

11406867_1650438411854201_3356254277752714310_n

Ünye sahiline ve Ünyemizin sokaklarına görsel açıdan bir zenginlik katacak 

Bu aracımızın sergilenmesi konusunda ve satışa sunulması noktasında yetkililerle görüşüp Ünyemizin çeşitli yerlerinde insanlarımızın beğenisine sunmayı düşünüyoruz. Akabinde rağbet gördüğü taktirde ve imkanlar doğrultusunda üretimini yaparak Ünye’mize görsel açıdan ciddi bir zenginlik kazandırmayı hedefliyoruz.

Daha farklı modeller de üretmeyi düşünüyoruz

Ekip olarak bizim düşüncelerimiz çok farklı. Bu aracın boyut olarak daha büyük ve daha kapsamlı halini yapmayı düşünüyoruz. Tabi imkanların da buna müsaade etmesi lazım. Baktığınız zaman Ordu bölgesi fındık bölgesi olduğu için geçen sene fındık olmadı ve bu doğrultuda bizim işlerimizde buruk gitti. İmkanlarımız doğrultusunda bu kadarını yapabildik. Bundan sonrası için de imkanlar elverdiğince, görecek olduğumuz destek ve talep doğrultusunda  konsepti daha farklı araçlar tasarlamayı planlıyoruz.

 Aracın adını “52 Devrim 01” olarak düşünüyoruz

Şuan için netleşmiş bir isim veya marka yok. Fakat bizim bu araca koymak istediğimiz isim ”52 Devrim 01”. Bildiğiniz gibi Türkiye’de üretilen il aracın adı ”Devrim 01”. Bizde bundan esinlenerek böyle bir isim koymak istedik. Bu konuda yetkililerle görüştükten sonra sonuca o varacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-