eskort samsun

ÜNYENETHABER

Yaz Kur’an Kursları Başlıyor

Yaz Kur’an Kursları Başlıyor
10 Haziran 2015 - 11:25

Yaz Kur’an Kursları Kayıtları 15 Haziran 2015 pazartesi Günü Başlıyor

Adsız

Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı Yaz Kur’an Kursları Eğitim-Öğretim Takvimini ve Uygulama Esaslarını açıkladı.

Yaz Kur’an kursları 22 Haziran 2015 Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacak. Müftülükler, kursların başladığı ilk gün din hizmetleri personelinin, öğrencilerin, velilerin ve halkın katılacağı “Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı” yapacak.

Ayrıca 22 Haziran 2015 Pazartesi günü yapılacak olan Yaz Kur’an Kursları Açılış Programına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ ve başkanlık üst düzey yetkilileri konuşmacı olarak katılacak, program Diyanet TV’den canlı yayınlanacaktır.

İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU yaz kuran kursları ile ilgili yaptığı açıklamada şunlara değindi. “Geçen sene 2014 yılı yaz kuran kurslarında ilimiz genelinde 111 bin (Yüzonbirbin) çocuğumuzu camiyle buluşturduk. Bu sene ise bu katılımın daha da yüksek olmasını bekliyor ve ümit ediyoruz. Biz il müftülüğü ve tüm ilçe müftülüklerimiz çocuklarımızı camilerimiz ve kutsal kitabımız Kur’an ile buluşturmak için her türlü tedbiri almış durumdayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın sloganı ile genç yavrularımıza ve çocuklarımıza seslenmek istiyorum genç kardeşim geleceğimizin teminatı milletimizin ümidi olan yavrularımız gel bu yaz Kur’an-ı gönlüne yaz, haydi gençler kuran ayında Kur’an la buluşalım” diyor ve yavrularımızın velilerine de bu imkanı iyi değerlendirmeleri çağrısında bulunmak istiyorum” dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan 2015 yılı yaz Kuran kursları uygulama esaslarında bazı ana başlıklar ise şöyle sıralandı.

Yaz Kur’an Kursları Kayıtları 15 Haziran 2015 pazartesi Günü Başlıyor…

Kayıtların 15 Haziran 2015 pazartesi günü başlayacağı Yaz Kur’an kursları eğitim öğretim takvimi ise şu şekilde belirlendi.

Yaz Kur’an Kursları Eğitim Öğretim Takvimi…

Yaz Kur’an Kursu Kayıt Tarihleri 15 Haziran 2015- 29 Haziran 2015

  1. Dönem 22 Haziran 2015-10 Temmuz 2015

İ. II. Dönem 13 Temmuz 2015-31 Temmuz 2015

İİ. III. Dönem 3 Ağustos 2015-21 Ağustos 2015

Yaz Kuran Kurslarına Kayıt İşlemleri…

Yaz Kur’an kursları için yaş sınırlaması bulunmadığından öğrenci velilerinin kendilerine en yakın cami görevlisine, Kur’an kurslarına ya da il, ilçe müftülüklerine müracaatı yeterli olacak.

Yaz Kur’an kurslarının açılışı, öğrencilerin kayıt işlemleri ve eğitim-öğretim hizmetleri; ilgili yönetmelik, yönerge, 2015 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları ve EHYS ’deki talimatlara uygun olarak yapılacaktır.yunus_emre-21-214x300

Kurs Düzenlenebilecek Saatler…

Müftülükler eğitim-öğretim saatlerini mahalli şartlar, öğretici, öğrenci ve velilerin talepleri, ramazan ayı vb. hususları dikkate alarak belirleyecektir. Aynı kurs ve camide tekli ya da ikili (sabah ve öğleden sonra) eğitim yapılabilecektir. Ders programları, ders saatlerinin bitimini takip eden namaz saatine göre ayarlanacak, son dersin bitiminden sonra (kız ve erkek) öğrencilerin, en az bir vakit namazı, öğretici gözetiminde camide cemaatle kılması sağlanacaktır.

Yaz Kur’an Kurslarında Engellilere Yönelik Eğitim…

Yaz Kur’an kurslarına katılmak isteyen engellilere imkânlar ölçüsünde yardımcı olunacak ve her ilde/ilçede en az bir cami/Kuran kursu engellilere yönelik hazırlanacak ve belirlenen kurslarda engellilere eğitim verileceği duyurulacaktır.

Engelli öğrencilere ders verecek personel, yıl içerisinde ilgili alana yönelik düzenlenmiş hizmet içi eğitim kursuna katılanlar ve Braille alfabesini okumayı/işaret dilini kullanmayı bilen öğreticiler arasından seçilecektir.

Engellilere yönelik açılacak sınıflarda sayı şartı aranmamaktadır. Ancak engelli öğrenci sayısının 10’u aşması halinde ikinci bir sınıf açılabilecektir.

Mevsimlik işçilerin çocuklarının yaz Kur’an kursu faaliyetlerinden faydalanması amacıyla mevsimlik işçilerin bulunduğu yerlerde yaz Kur’an kursu açılacaktır.

HER YIL YAKLAŞIK 4 MİLYON ÖĞRENCİ DİNİ EĞİTİM ALIYOR

Her yıl yaklaşık 4 milyon öğrencinin dini eğitim aldığı yaz Kur’an kursları bu yıl Haziran ayında eğitime başlayacak. Kursların verimli geçebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı da hazırlıklarını tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, ailelerin çocuklarının sağlıklı bir dini eğitim alabilmesi için yaz tatili sürelerinden biraz fedakârlık etmelerini istedi.

 

TÜİK’in yaptırdığı Türkiye’de Dini Hayat Araştırması, vatandaşların çoğunun dini bilgilerini yaz Kur’an kurslarında edindiğini ortaya çıkardı. Diyanet İşleri Başkanlığı bu nedenle kurslara giden öğrencilerin sayısını daha da arttırmayı hedefliyor.

 

Yaz Kur’an kurslarında çocuklar en temel dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenme imkanı buluyor. 2 ay sürecek olan kursların verimli geçebilmesi için Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ailelerden fedakârlık istedi:Yaz Kur’an kursları bir fırsattır. Velilerimize bu konuyu hatırlatmak isterim. En azından 3-4 sene yaz tatillerinden fedakârlık etsinler ve bu 9 haftayı çocuklarının temel dini eğitimine ayırsınlar istiyoruz.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-