eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞHEKİMDEN ENDİŞELERİ ORTADAN KALDIRAN AÇIKLAMA

BAŞHEKİMDEN ENDİŞELERİ ORTADAN KALDIRAN AÇIKLAMA
20 Mart 2020 - 2:24

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Atila Gürgen, hastanede görevli bir doktorun yurtdışı tatilinden dönmesinin ardından işe başlatıldığı iddiasına cevap vererek, “Personelimize 14 gün idari izin verildi” dedi.

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Atila Gürgen, sosyal medyada Devlet Hastanesinde görevli bir doktorun yurtdışı tatilinin ardından göreve başlatıldığına yönelik yapılan paylaşımlara cevap verdi.

Söz konusu doktorun, Türkiye’de korona virüsü salgınından önce tatile çıktığı ve geri yurda döndüğünü belirten Gürgen, “Personelimiz tatilden dönüp işe başladığında ülkemizde 14 gün idari izin kuralı yoktu. Bu arkadaşımızın şu ana kadar herhangi bir hastalığı söz konusu değil. Fakat biz herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına personelimize 14 gün idari izin verdik. Biz elimizden geldiği kadarıyla hem vatandaşlarımızı, hem de personellerimizi korumaya çalışıyoruz. Kaldı ki şu ana kadar bize iletilen pozitif bir vaka yok” diye konuştu.

Otopsi için Kovid-19 tedbiri

Öte yandan Ordu Devlet Hastanesi morguna izolasyonlu sedye ile vefat eden bir kişinin götürüldüğü iddiasıyla ilgili ise Gürgen, “Hayatını kaybeden bir vatandaşımızın otopsi işlemleri için Kovid-19 riskine karşı alınan bir önlemdi. Bu korona virüsü nedeniyle olan bir ölüm değil, bir vatandaşımızın otopsisi için alınan tedbirdir. Koruyucu bir ekipmanla vatandaşımızın otopsi işlemini yaptılar” ifadelerinde bulundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-