eskort samsun

ÜNYENETHABER

YARINKİ MİRAÇ KANDİLİNE VİRÜS ENGELİ

YARINKİ MİRAÇ KANDİLİNE VİRÜS ENGELİ
20 Mart 2020 - 2:27

Müslümanlar yılın ikinci kandilini idrak edecek olmanın heyecanını yaşıyor. Üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili, şubat ayına denk gelmişti. Bu yılın ikinci kandili olma özelliğini taşıyan Miraç Kandili ise yarın Türkiye’nin dört bir yanında idrak edilecek.

CAMİLER KAPALI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yeni tip Corona Virüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında yarın ve miraç kandilinin idrak edileceği cumartesi gecesi camilerin kapalı tutulması kararlaştırıldı.İl müftülüklerine gönderilen yazıda, şunlar kaydedildi: “Ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kur’an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacaktır

MİRAÇ KANDİLİ’NİN ÖNEMİ

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda “Burak” adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed’e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

Dini kaynaklara göre Miraç Kandili’nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, Receb ayının 27. günü olan Miraç Kandili’nde müminler bu günün gündüzünde oruç tutmuş, gecesini çeşitli ibadetler ve dua ile geçirmiştir. Miraç gecesine özel ibadet bulunmamaktadır. Fakat bu mübarek gecenin gündüzünde oruçlu olmanın, Allah katında çok kıymetli olduğu çeşitli İslam alimleri tarafından söylenmektedir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-