eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’Yİ KARIŞTIRAN HABER DOĞRU MU?

ÜNYE’Yİ KARIŞTIRAN HABER  DOĞRU MU?
08 Nisan 2020 - 13:03

Ünye’de kaynağı belli olmayan asparagas haber ,bilgi kirliliğine neden olurken bir şehri de ayaklandırdı.


İl dışından gelenlere rutin uygulanan 14 gün karantina uygulaması bazı yayın kaynaklarınca çarpıtıldı ortaya endişe ve korku çıktı.


VATANDAŞ ENDİŞELİ


Gazetemizi arayan yüzlerce kişi bazı yayın organlarında yayınlanan ‘’Ünye’de bir aile karantina altına alındı’’ haberi sebebiyle korkuya kapıldı. Yetkililere seslenen vatandaşlar bu aile deşifre edilsin bizde çevremizde temas ettik mi etmedik mi şüpheye düşmeyelim’’ diyerek endişelerini dile getirdiler.


HABER YALAN ÇIKTI

Haberin doğru olup olmadığı yönünde yaptığımız araştırmalar neticesinde böyle bir olaydan kimsenin bilgisi olmadığını tespit ettik.

Araştırmalarımız sonucunda yetkililer”Koronavirüs önlemleri kapsamında il dışından gelen herkes 14 gün evlerinde karantina altında tutuluyor. Ekipler, evleri dolaşarak karantinaya uyulup uyulmadığını da kontrol ediyor.
Ünye’de ki olay da bundan ibaret olabilir.Böyle örnekler çok sayıda mevcuttur.Evlerinde kontrol altında tutulan insanlar hasta demek değildir.Bu uygulamalar sSadece tedbir amaçlı rutin işlemlerdir.
Yayınlanan haberden bilgimiz yoktur,doğruluğu da yoktur. Şayet olay doğru olsa aile şuan evde değil hastanede olurdu.Halkımız müsterih olsun Böyle kaynaksız haberlere ve gazetelere itibar etmeyin ‘’dediler.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-