eskort samsun

ÜNYENETHABER

BANKALARIN ATTIKLARI TAŞ ÜRKÜTTÜKLERİ KUŞA DEĞMİYOR

BANKALARIN ATTIKLARI TAŞ ÜRKÜTTÜKLERİ KUŞA DEĞMİYOR
08 Nisan 2020 - 13:23

Malumunuz olduğu üzere yaşanan salgın hastalık sürecinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketi ile iş dünyasının süreçten görmekte olduğu zarara yönelik bazı seri tedbirler alındı.

Başta kamu bankaları olmak üzere birçok banka tarafından bazı olanaklar ve kredi paketleri duyuruldu. Özel bankaların bu konudaki çekimser tavrını geçtiğimiz günlerde eleştirmiş ve onları da ellerini taşın altına koymaya davet etmiştik. Bu konudaki düşüncelerimiz aynı şekilde devam ediyor ve özel bankalardan halen gerçek anlamda “işe yarar” bir yaklaşım da görmüş değiliz.

Bununla birlikte, kamu bankaları tarafından duyurulan kredi paketlerinin uygulamaya geçirilmesinde de ne yazık ki birçok sorun devam etmekte. Özellikle Odamız Üyelerinin faydalanmasına yönelik KGF kefaleti ile sağlanan “İş’e Devam” destek kredisi ile ilgili kamu bankalarının İlçemizdeki şubelerinde uygulama konusunda noksanlıklar ve kararsızlıklar yaşanıyor. Bu durum da krediye acil ihtiyaç duyan kesimin krediye erişiminin önünde engel teşkil ediyor. İş dünyasının gördüğü zararı hafifletmek amacı ile duyurulan bu kredi paketlerine erişmeye çalışan iş dünyası bankalardan eli boş dönerken geçen her gün ile durumu daha da zorlaşıyor, ödemelerinde aksamalar yaşıyor ve kayıpları nedeniyle istihdam hacmini sürdürmek imkânsız hale geliyor.

Bugün itibariyle Üyelerimizden bu yönde yüzlerce şikâyet aldık ve ne yazık ki almaya devam ediyoruz. Bankalar nezdinde konuyu araştırdığımızda merkezden kendilerine henüz bir limit ayrılmadığı ya da limitlerin dolduğu yönünde bilgiler ulaşıyor -ki İlçemizde şu an bu olanaklardan faydalanabilmiş bir esnaf, bir yatırımcı henüz mevcut değil. Özellikle küçük ölçekli işletmelerde durumun aciliyetini tekrar vurgulamaya gerek bile yok.

Önceki gün TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da bu yönde bir açıklaması olmuştu. Bankalara buradan bir kez daha tabiri caizse attıkları taşın ürküttükleri kuşa değmediğini, bu noktada sıkıntı yaşayan tüm Üyelerimize de bankaların şubeler nezdinde farklı uygulamalar kaydedemeyeceklerini ve bu durumu Türkiye Bankalar Birliği’ne şikayet etme haklarının bulunduğunu hatırlatmakla mükellefim. İlgili şikayet yolları için web sitemizde gerekli bilgileri yayınlamış bulunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-