eskort samsun

ÜNYENETHABER

CORANA KONTAK KAPATTIRDI

CORANA KONTAK KAPATTIRDI
08 Nisan 2020 - 15:57

Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adem Yavuz, koronavirüs nedeniyle Ordu’da okul servisçiliği yapan 363 S plakalı aracın kontak kapatmak zorunda kaldığını ifade etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok esnaf kapısına geçici kilit vurmak zorunda kalırken, bundan en çok etkilenen esnaf grubunun başında da servis araçları yer alıyor.

Okulların tatil olmasıyla kontak kapatmak zorunda kalan okul servisi esnafı, zor günler yaşıyor.

“Bu insanlar aç kalacak”

Esnaflar için açıklanan yardım paketinin servis şoförleri için çok fazla bir anlam ifade etmediğini söyleyen Yavuz; “Okullar Nisan ayı sonuna kadar tatil oldu. Altınordu’da servisçilik yapan 363 tane S plakalı araba var. Okulların tatil olması, bu arabalar yeni okul dönemine kadar 6.5 ay çalışamayacak demektir. Sonuçta evine ekmek götürecekler. Bağ kuru, SGK’sı, kredisi, elektrik, su parası var.  Bu insanlar aç kalacak. En büyük problemlerden biri de bu esnaf grubu. Devletin bize sağlamış olduğu şuandaki yardım paketi belki üst gruptaki patronlara yansımıştır. Ama alt tabandaki insanlara herhangi bir yansıması yok. Her şey aşikar.” dedi.

“Bankalar şart koşuyor”

Verilen kredilerde de zorluk çıkarıldığını belirten Yavuz, şunları kaydetti; “Halkbank’tan esnafa 25 bin lira kredi desteği verilecek dediler. 5 yıl içerisinde Halkbank’tan kredi çekmemiş olma şartı aranıyor. Sıfır faiz yok, ertelemede fark istiyorlar. Kredini ertele ama faiziyle birlikte ertele diyor. Devlet bankalarında esnafa faiz uygulaması var. Sadece esnaf ve kefalet kooperatifi üzerinden çekilen kredilerden faiz uygulaması yok. Diğer bankalar faizini uyguluyor.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-