eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akar,”Bankalar ipe un seriyor”

Akar,”Bankalar ipe un seriyor”
10 Nisan 2020 - 0:09

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun;“Bankalar o kadar vicdansız ki,iyi günde hepsi peşimizdedir. Ne zaman havada yağmur başladı şemsiyelerini aldıkları gibi kaçarlar” diyerek topa tuttuğu bankalara bir eleştiri de Ünye’den.

ÜTSO Başkanı İrfan Akar, kredi için bankalara gidenlere, banka görevlilerinin‘Limit bitti’ dediğini, dolayısıyla piyasa mağduriyetinin artarak devam ettiğini söyledi.

İrfan Akar, bankaların yaptığının ipe un sermek olduğuna işaret ederek; acilen kredilerin açılmasını, kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kredi vermesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” ile kamu bankalarınınaçtığı kredilerden esnaf ve iş insanlarının yararlanamadığı belirtildi.

10 kişi ancak yararlanabildi…

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye’de bankaya gidenlere bankalar tarafından ‘Limit bitti’ dendiğini söz konusu krediden Ünye’de 10 kişinin ancak yararlanabildiğini söyledi.

Esnaf ve firmaların şiddetle desteğe ihtiyacı var

Bu zor süreçte sıkıntıya düşen esnaf ve firmaların sıkıntısının giderilebilmesi için kredilerin yeniden açılmasını ve kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kredilerini açması için devletin çalışma yapması gerektiğini ifade edenİrfan Akar, “Bu zor günleri ekonomik açıdan en hafif şekilde atlatabilmek için esnaf ve firmaların şiddetle desteğe ihtiyacı var” dedi.

Bankalar ipe un seriyor

Başkan Akar, “Kredi için gidilen bankalar ‘Limit bitti’ diyor. Bankalar ipe un seriyorlar diyeceğim ama ortada ip de yok. Bu krediden çok az kişi faydalandı. Ünye’de bundan yararlanan 10 kişi yoktur ya da 10 kişi ancak yararlanmıştır”dedi.

Limiti büyük şubeler çekmiş!

Kredilerin sahaya indirilmesi gerektiğini ifade eden Akar, “Banka şube müdürleri ile görüşmemde büyük şubelerin limiti çektiklerini söylüyorlar. Yapılan yeni bir çalışma ile limitlerin şubelere bölüştürüleceği söyleniyor. Ama bu limitlerde çok düşük olacak. Bu da esnaf ve sanayicimizin işini görmeyecek. Bu anlamda limitlerin arttırılıp sahaya indirilmesini istiyoruz.

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da kredi vermeli

Sadece kamu bankaları değil, özel bankaların da bu işin içinde olmasını lazım. Çünkü 3 kamu bankası kaç kişiye hizmet verebilir? Diyelim ki günde 2 kişiye kredi verse bu da kimin işini görür? Özel bankalarda bu işin içine dahil edilip hızlıca hareket edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Faiz oranları makul olmalı

Bu zor günlerde kullanılan kredilerin faiz oranlarının da makul olması gerektiğini, ancak afaki farklar istendiğini belirten Başkan Akar şunları kaydetti, “Bu zor süreçte doğru olan verilen kredilerden faiz alınmamasıdır. Tek esnaf ve sanayicinin işini görsünler de faizini alsınlar. Ancak, faizler de bu süreçte makul olmalı. Ama görüyoruz ki afaki farklar isteniyor.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-