eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZANA HAZIR

ÜNYE MÜFTÜLÜĞÜ RAMAZANA HAZIR
15 Haziran 2015 - 2:25

2015 Yılı Ramazan Ayı Programı kapsamında Ünye Müftülüğü çeşitli organizasyonlar düzenliyor.

Adsız

Düzenlenen bu organizasyonlar kapsamında açıklamalarda bulunan Ünye İlçe Müftümüz Vedat BAŞSAN, Ramazan ayının 11 ayın sultanı olduğunu ve bu ay içerisinde yapacağımız her duanın ve işleyeceğimiz her sevabın Allah katında çok büyük bir yeri olduğunu dile getirdi.

Ayrıca 11 Ayın sultanı Ramazan ayı çerçevesinde Ünye Müftülüğü olarak gerçekleştirecekleri organizasyonlardan da bahseden Ünye Müftüsü Vedat BAŞSAN;

”Ramazan ayı boyunca Ünye Merkez Büyük Cami’nde her öğle ve yatsı namazından önce vaaz programı gerçekleştireceğiz. Ünye Merkez Orta Cami’nde teravih namazı hatim ile kıldırılacak. Şehit ailelere ve kimsesiz çocuklara iftar programları düzenlenecek. Belediye iftar çadırında her akşam dua ve rehberlik için bir personelimiz görevlendireceğiz. Ramazan fetva ekibi oluşturup bu ekibimizin müftülüğümüze gelen soruları cevaplandırılacak. Muhtelif Camilerde bayanlara yönelik hatim, vaaz ve irşat programları düzenlenecek. Televizyon, Radyo ve Gazete gibi basın yayın yolu ile irşat hizmetleri sunulacak. Şehit ailelerine, gazilere, hastalara, mahkumlara ve huzur evlerine ziyaretlerde bulunulacak. Yerini ve tarihini daha sonra açıklayacağımız Sakal-ı Şerif ve Kur’an Ziyafeti düzenlenecek. Talep olması durumunda muhtelif camiler sabaha kadar açık kalacak.” şeklinde açıklamalarda bulunurken bu ay içerisinde sosyal alanda da bir çok faaliyet göstereceklerini dile getirdi.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan bu konuda ise, Ramazan ayı boyunca Yaz Kur’an kurslarında öğrencilerimizi sıkmadan gezi, iftarlama, gölge oyunları, piyesler ve futbol turnuvaları gibi çeşitli sosyal ve sportif programlarla öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi açısından onlara uygun zemin hazırlanarak eğitim-sosyallik bütünlüğünü içerisinde eğitimler vereceklerini söyledi.

Yaz Kuran Kursu Başlıyor

Bu yaz döneminde gerçekleştirilecek olan yaz kursları hakkında da açıklamalarda bulunan Ünye Müftüsü Vedat Başsan, Kurslarda, Kur’an harflerini tanıma, Kur’an okumayı öğrenme, İbadet ve Ahlak gibi dini derslerin verileceğini dile getirdi.

Yaz Kursları için, 15-22 Haziran 2015 tarihinde ilgili Camilere kayıt yaptırılacak ve 22 Haziran 2015 Pazartesi günü guruplar halinde başlayacaktır.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-