eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Mesajla uğraşmayı bırakın TC üzerinden acilen maskeleri dağıtın”

“Mesajla uğraşmayı bırakın TC üzerinden acilen maskeleri dağıtın”
15 Nisan 2020 - 15:44

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayla Covid-19 salgını ile mücadele için somut önerilerde bulundu. Bunlardan biri de maskelerin eczanelerde TC kimlik numarası üzerinden tıpkı ilaç alır gibi ücretsiz alınabilmesi uygulaması. Adıgüzel, Covidle ilgili pek çok somut öneri getirdiği konuşmasında şunları vurguladı:

“Sokağa çıkma yasağı için 60 yaş üstü, 20 yaş altı derken şimdi de hafta sonu uygulaması geldi. Bundan sonra “prime-time” “part-time” bakalım ne gelecek? Böyle taksit taksit, parsel parsel karantina olmaz; salgında tüm zinciri kontrol etmemiz lazım.

    Şu tabloya bir bakın değerler arkadaşlarım. Burada sütunu yüksek olanlar 20 ila 60 yaş arası bölge. 20 yaş altında ve 60 yaş üzerinde vakaların az olduğunu görüyorsunuz. Biz bu 20 ila 60 yaş arasına bir çözüm getiremezsek bu işle mücadele etmemiz zor. Bunu özellikle söylemem gerekiyor.

    Hatalardan biri de evde izolasyon uygulamasıdır. Covid-19 hastaları evine gönderiliyor. Böyle bir tedavi yöntemi yok. Eve gönderilen hasta evden 5 hasta daha alıp hastaneye geliyor, bazen de evden hastanın cenazesi çıkıyor. Bunu yapmak yerine, örneğin, İstanbul’da 40 bin yataklı otellerimiz var. Bugün olmayacaklar, ne zaman olacaklar? Bunların 5 bin yatağını ayırsak; bu hastaları evlerine değil, oraya göndersek; başlarına da birer doktor, hemşire koysak daha doğru olmaz mı?

    Maske konusunda milleti de kendinizi de kandırmayın. Eczanelerden uygulama başlatıldığı söylendi, şimdi de mesaj engeli çıktı. Yormayın milleti, bırakın eczaneler TC numarası üzerinden ücretsiz versin.

    Sağlık çalışanlarına ek ödemede ayırmayın. Doktorların büyük bir bölümü, aile hekimleri kapsam dışında. Bu zor koşullarda insanların motivasyonunu bozmayın.

    Sağlık çalışanlarının koruyucu maskeleri eksik, kendi maskelerini kendileri üretiyorlar; isteyene, Sayın Bakana da resimlerini gösterebilirim.

    Bugün Tıbbi Mümessiller Günü, kendilerini tebrik ediyorum. Bu arada hastane ve doktor ziyaretleri yapamayacağı hâlde bazı ilaç firmaları tıbbi mümessilleri eczanelere ziyaret yapmaları için ya da telefonla sipariş almaları için zorlamaktalar. Bu süreçte bunlar uygun değildir.

    Yaş sınırı nedeniyle evinde kalmak zorunda kalan, maaşını alamayan emekliler var. Kimsesi olmadığı için bir aydır evde. Açlık içinde olanları tespit ettik. Bazı evlerde insanlık dramı yaşanıyor. Genel yönetim, yerel yönetim, bilgi ve adres paylaşımı, görev bölümüyle -hepsi bizim insanımız- onlara sahip çıkalım.

    Kuveyt’de, Limak’a bağlı havaalanı inşaatı şantiyesinde resmen işçi kıyımı yaşanıyor; buradaki işçilere “Kıdem tazminatı, ihbar tazminatı paralarından vazgeçtiğinize dair evrak imzalayın, sizi Türkiye’ye gönderelim.” deniyor, bu hangi vicdana sığar?

    Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-