eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kılavuz Bıldırcın Kuşu Koruma Altına Alındı

Kılavuz Bıldırcın Kuşu Koruma Altına Alındı
20 Nisan 2020 - 1:18

Ordu’nun Ünye ilçesi Çınarlık Mahallesinde duyarlı vatandaş Abdullah Gül tarafından oturduğu apartmanın bahçesinde bulunan ve ayağı kırık olan kılavuz bıldırcın cinsi kuş Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şefi Saygın Yıldırım tarafından tedavisi yapılarak teslim alındı.

Ünye’nin Çınarlık Mahallesinde duyarlı vatandaş Abdullah Gül evinin bahçesinde ayağı kırık olarak bulduğu kuşu Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğüne haber verdi. Haberi alan Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şefi Saygın Yıldırım kuşu Abdullah Gül’den teslim aldı.

Daha sonra kuşun tedavisi için Ünye Veteriner Kliniğine götüren Yıldırım, Veteriner Hekim Filiz Taslı tarafından kuşun tedavisini yaptırarak yeniden teslim aldı.

Kılavuz bıldırcın cinsi kuşu bahçede bulan duyarlı vatandaş Abdullah Gül, “kuşu apartmanımızın bahçesinde bulduk. Ayağının kırık olduğunu düşündük ve Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğüne haber verdik. Şimdi de Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim ediyoruz.” dedi.

Kuşu teslim alan Ordu Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü Ünye Şefi Saygın Yıldırım ise “gerekli tedavileri yaptıktan sonra ve tamamen iyileştikten sonra tekrar doğaya salacağız.” dedi.

Daha sonra kuşu Veteriner Hekim Filiz Taslı’ya teslim eden Yıldırım, “Ordu’nun Ünye ilçesinde Çınarlık Mahallesinde Abdullah Gül adlı duyarlı vatandaşımız bulduğu kılavuz bıldırcını ilk müdahalesini yapmak üzere Ünye’de hizmet veren Veteriner Filiz Taslı’ya getirildi. İlk müdahaleyi yapmak üzere Filiz Taslı’ ya teslim edildi.” dedi.

Kuşun ilk tedavisini yapan ve Yıldırım’a teslim eden, “Veteriner Hekim Filiz Taslı, “Muayenehanemize gelen kılavuz kuşunun sol bacağında kırık vardı. Gerekli muayenehaneler ve tedaviler yapıldı ve birkaç hafta içerisinde iyileşecektir. Tedavisi yapılan kılavuz bıldırcınını Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim ediyoruz.” dedi.

Kılavuz bıldırcın cinsi kuşu teslim alan Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şefi Saygın Yıldırım, “Ünye Veteriner Kliniğinde görev yapan Filiz Taslı kuşun ilk müdahalesini tamamladı ve atel uyguladığını belirtti. Bizde Ordu Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü Ünye Şefliği olarak kılavuz bıldırcını teslim alıyoruz ve tamamen iyileştikten sonra doğayla buluşturacağız.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-