eskort samsun

ÜNYENETHABER

ARGAN’DAN OSB VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇIKLAMASI

ARGAN’DAN OSB VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇIKLAMASI
17 Nisan 2020 - 14:39

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan uzun süredir gündemde bulunan Organize Sanayi Bölgesi ve Kültür Merkezi ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Argan 2 projenin de Ünye’ye büyük değer katacağını belirterek “Yeni projelerinde takipçisi olacağız” dedi.

Başkan Argan açıklamalarına şöyle devam etti;

“-KÜLTÜR MERKEZİ TEMELLERİ ATILIYOR

Malumunuz olduğu üzere ülke olarak küresel bir salgınla mücadele ediyoruz. Hakikaten devlet-millet iş birliği ile bu süreci en güzel şekilde yönetmenin gayreti içerisindeyiz.

Bir taraftan küresel salgın ile uğraşır iken diğer taraftan da hükumetimizin bölgemiz açısından yapmış olduğu hizmetlerin de takipçisi oluyoruz. Bu manada özellikle Ünye’de takip etmiş olduğumuz projelerde gelmiş olduğumuz noktaları anlatma adına sizlerle beraberim.

Öncelikle Ünye Kültür Merkezi sürecinde geldiğimiz noktayla ilgili bilgi vermek istiyorum. Ünye Kültür Merkezi malumunuz üzere 2018 yılında tasarruf tedbirlerinden dolayı ihalesi yapılmış zira başlanamamış olan bir projeydi. Bu yıl içerisinde özellikle siyasetçilerimizin ve Ünye’mizin de yakın takip etmiş olduğu süreçte artık Kültür Merkezi eksikliği ile ilgili bir konunun gündeme gelmeyeceğini Allah’ın izni ile ifade edebiliriz. Çünkü Kültür Merkezi artık 15 Temmuz Meydanında daha önce ihale edilmiş olduğu şekli ile başlayacak.  Bu konu ile ilgili inşaatta yavaş yavaş hafriyat çalışmalarına başlıyorlar. Ünye’de ciddi anlamda eksikliği olan Kültür Merkezimizin yapımını hep beraber takip etmiş olacağız.

Tabi ki burada bir temel atma töreni de yapılacak. Temel atma töreni ile ilgili Ünye’de ki hemşerilerimizin daveti üzerine devlet büyüklerimizin tamamını inşallah buraya çağıracağız.

Öngörümüz şudur inşallah 1 yıl içerisinde buranın bitmesini rabbimden niyaz ediyoruz. Bu hususla ilgili Ünye Kültür Merkezi toplamda bodrum kat, zemin kat, bir ve ikinci kat olmak üzere dört kat olarak inşa edilecek. Burası 8242 m2 kapalı alana sahip olan bir Kültür Merkezi olacak. Toplam yatırım maliyeti de 23 Milyon 452 Bin TL bedel ile daha önce ihaleyi alan Seler inşaat yapmış oluyor. Bu durumda inşallah Ünye’de eksikliği olan Kültür Merkezini de başlaması ile beraber inşallah bittiğini de göreceğiz. Bu hususta Kültür Merkezini Ünye’ye kazandırılmasında emeği geçen tüm devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah buranın temel atma töreninde hep beraber burada olacağız.

-OSB’DE SAĞLAM ADIMLAR ATTIK

Ünye’miz için takip etmiş olduğumuz önemli olan projelerden biri de Organize Sanayi bölgesiydi. Bu hususla ilgilide belki işler yavaş yavaş ilerliyor ama hakikaten sağlam adımlar atarak ilerliyor.

Organize Sanayi Bölgesi en son imar planı Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu onaylanma ile beraber inşallah yer sahibi olacak müteşebbislerimizin alanları belirlenmiş oldu. Bundan sonraki süreçte müteşebbislerimiz isterler ise ilk kazmayı vurabilecekler. Bunun ile ilgilide tapuların çıkarılması devam ediyor. Önümüzde ki süreçte burası ile ilgili süreçte alt yapı projeleri ve ihaleleri ile ilgili çalışmaları yürüteceğiz.

Bakanlığımızda tabi ki bu corona virüs salgını ile ilgili bu onaylanma biraz gecikti. Çok zor bir dönemeçte olduğumuzdan dolayı orada bulunana komisyonlarda telekonferans yöntemi ile gerçekleşti. Öngörümüz inşallah en kısa sürede burada bir temel atma yapmak.

 Bu şunu gösteriyor. Bu aziz ve necip milletin kendi projelerine ne kadar sahip çıktığının göstergesi oluyor. Hükumetimizin bu vermiş olduğu sözlerin ve uygulamak istediği projeleri uygulama noktasında ne kadar kararlı olduğunu görmüş oluyoruz. İnşallah Ünye’mizin ve bölgemizin diğer eksikliklerini de hep beraber takibini yaparak gayret göstereceğiz.

Bu vesile ile özellikle bu dönemde küresel salgınla mücadele noktasında canla başla mücadele eden kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu sorunu da el birliği ile çözmüş olacağız.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-