eskort samsun

ÜNYENETHABER

MECLİS TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

MECLİS TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI
21 Nisan 2020 - 17:46

Ünye Belediyesi Nisan ayı olağanüstü meclis toplantısı bugün ÜTSO konferans salonunda gerçekleştirildi.

Meclis toplantısının başkanlığını yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı açılış konuşmasında, “Korona virüs olayının başladığı günden itibaren özellikle sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak noktasında gayret gösterdik. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte ilçemizde dezenfeksiyon çalışmaları yürütülmüştür. Bu süreçte iş yerlerini kapatan veya kapatmasa da işinden etkilenen kardeşlerimizin mağduriyet yaşamaması adına onlara gıda noktasında yardımda elimizden geleni yapmaktayız ve kendi kiracılarımızdan kapalı oldukları dönemde kira alınmaması kararı aldık. Ülkemizin de bu virüse karşı başarısından dolayı gurur duymamak elde değildir.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Bu dönemde Ünye Kültür Merkezimizin inşaatının yer teslimi müteahhitte yapılmıştır ve en kısa zamanda şehrimize bir Kültür Merkezi kazandıracağız. OSB’de de altyapı projesinin yapılabilmesi için bir firmayla 89 bin liraya anlaşmış durumdayız. En kısa zamanda bunun da sözleşmesini imzalayarak altyapı projesinin yapımı ihalesine çıkmış olacağız.”

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Meclis gündem maddelerinden ilki olan Ünye Belediyesi 2019 Yılı Faaliyet Raporunu Mali Hizmetler Müdürü İsmail Çıngıl meclise sundu. Sunumda, “Bir önceki yıl 64 milyon olan belediye geliri 2019 yılında toplam gelir 78 milyon lira olarak gerçekleştirildi. 2018 yılında 97 milyon 678 bin lira olan bütçeden 75 milyon 850 bin 277 lira harcanırken, 2019 yılında 113 milyon olan bütçeden 65 milyon 797 bin 305 lira harcandı. 2018 yılında 64 milyon gelir ve 75 milyon gider var iken, 2019 yılında 78 milyon gelir olurken, gider 65 milyon oldu.” Başkan Tavlı konu ile ilgili, “2018 yılı ile 2019 yılını karşılaştırdığımızda hem özel kalem hem de basın yayında ciddi tasarruflarımız oldu. Geçmiş dönemde sosyal faaliyetlere harcanan rakamlarla bizim dönemimizde maliyetsel açıdan bütçemizi verimli kullanıp bu tasarrufu sağladık. Bu tasarruflarla geldiğimizde önümüzde bulduğumuz piyasa borcumuz olan 9,5 milyon liralık borcun ödemesini yaparak belediyemizin piyasada itibarını yükselttik. Gününde borcunu ödeyen bir belediye olarak ihalelerde en yüksek kredi temin ederek tasarruf sağladık. Hizmetleri en uygun fiyatlarla yaptık.” dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

İmar Komisyonu üyeleri açık oylama usulü ile belirlendi. Deniz Benli, Yılmaz Turan, Hüseyin Kemeroğlu, Recep Güdek, Kerim Ateş.

Tarife Komisyonu üyeleri açık oylama usulü ile belirlendi. Yılmaz Gürkan, Sema Kurt, Mustafa Darıoğlu, Rıfat Köylü, Arslan Güdek.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri açık oylama usulü ile belirlendi. Mustafa Fidan, Hasan Çarkacı, Bedri Kesimoğlu, Suna Yerlikaya, Kadir Gümüş.

İçkili Yerler Belirleme Komisyonu üyeleri açık oylama usulü ile belirlendi. Hasan Çarkacı, Samet Tecel, Ahmet Dikici, Zeynep Yazıcı, Kemal Maral.

UMBRELLA SERMAYE ARTIŞI YAPILDI

ÜNBEL AŞ’nin mevcut 1 milyon olan sermayesi meclis kararıyla 2 milyon liraya arttırıldı.

İŞ MERKEZİ İÇİN 5 GÜNLÜK KREDİ

İş Merkezi yapımı işi için iller bankasından 5 milyon kredi kullanılması meclis tarafından kabul edildi.

Geçici süre ile kapatılması zorunlu olmayan yerler için de virüsten etkilenen işyerleri için 3 ay boyunca kira alınmaması, 3 ay sonrasında ise farkı tarihlerde alınmak üzere bu 3 aylık kira ertelenmesi kabul edildi.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ ÇAM KENDİNİ TANITTI

Özel Kalem Müdürlüğüne Ceyhan Çam atandı. Ceyhan Çam aynı zamanda Destek Hizmetleri Müdürlüğüne de vekalet etmektedir.

Ünye Belediyesi Nisan Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleştiriliyor

Publiée par Çakır Medy sur Mardi 21 avril 2020
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-