eskort samsun

ÜNYENETHABER

RAMAZAN PİDESİNE “GİZLİ” ZAM

RAMAZAN PİDESİNE “GİZLİ” ZAM
22 Nisan 2020 - 13:17

Ramazan sofralarının geleneksel ramazan pidesine gizli zam yapıldı.

Geçtiğimiz Ramazanda 500 gramı 5 TL olan Ramazan pidesinin fiyatı değişmedi ama gramı düşülerek örtülü zam yapıldı. Yumurtasız pide ise yine 420 gram olacak, 4 TL’den satılacak.

Ordu il genelinde geçen yıl 500 gramı 4 lira olan sade Ramazan pidesi, bu yıl 80 gram küçültülerek 420 grama düşürüldü. Geçen yıl 500 gramı 5 lira olan yumurtalı susamlı Ramazan pidesi de 80 gram düşürülerek 420 gram olarak belirlendi fiyatı değişmedi, 5 TL’den satılacak. 

Fiyat üzerinden % 16 zam

Böylelikle Ramazan pidesinin fiyatına zam yapılmadı ancak gramı düşürülerek örtülü zam yapıldı. Fiyat üzerinden hesaplandığında pide fiyatlarına % 16 zam yapıldığı görüldü.

Güdek; fiyat aynı

Ünye Gıda Maddeleri ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, gazetemize yaptığı açıklamada, bu yıl pide fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu, ancak gramajların 80 gram aşağıya çekildiğini söyledi.

Fırınlar akşam 20:00’de kapanacak

“420 gr susamlı yumurtalı pide fiyatı: 5 lira,  420 gram sade pide fiyatı: 4 lira. Fırınlardan gelen talepler göz önünde bulundurularak bu yıl Ordu il genelinde tek fiyat uygulaması hayata geçirildi. Ayrıca Koronavirüs salgını dolayısıyla fırınlar akşam 20:00’a kadar açık kalacak olup akşam bu saatten itibaren kapalı olacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-