eskort samsun

ÜNYENETHABER

Büyük Cami’de Engel Yok

Büyük Cami’de Engel Yok
18 Haziran 2015 - 8:21

Adsız

Ünye Müftülüğü talep üzerine engelli vatandaşların ibadetlerini kolaylaştırmak için Ünye Merkez Büyük Camii’ne asansör yaptırdı.
Ünye’de engelli vatandaşların en büyük sorununun ibadet etmek için camilere girememeleri olduğunu söyleyen Ünye Müftüsü Vedat Başsan, “Engelli vatandaşlarımız bu konu ile ilgili ilçemizdeki bazı camilerde çalışma yapılmasını istedi ve bizde bunun üzerine Ünye Büyük Camiine asansör yaptırdık.” dedi.

Ünye Müftüsü Vedat Başsan, Ünye Net Haber gazetesine yaptığı özel açıklamada, ilçede göreve başladığında engelli vatandaşların kendisini ziyaret ederek ibadet konusundaki sorunlarını dile getirdiklerini, bu sorunların çözümü için yunus_emre-21-214x300de camilere çıkmak için engellilerin kullanabileceği asansörlerin yapılmasını istediklerini söyledi.

Engelli vatandaşların camilerde bir takım ihtiyaçları olduğunu, kendilerine gelen talepleri değerlendirdiklerini söyleyen Müftü Başsan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Özellikle engelli vatandaşlarımız, ibadetleri için camiye girmekte zorlandıklarını beyan ettiler ve ben bizzat bu konunun da takipçisi oldum. Özellikle Merkez Büyük Cami’nin yapısı asansör yapımına uygun ve Ünye’nin merkezi bir yerinde bulunmaktadır. Bizler bu anlamda camilerimizi herkesin olduğu gibi engelli vatandaşlarımızında rahatlıkla faydalanacakları alan mekanlar haline getirmeye devam edeceğiz.Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımız camilerimizin engelsiz olmasını istiyor.”dedi.

Büyük camiye asansör yapılması engelli vatandaşlarımızı memnun ederken bir Ünye Net Haber olarak  asansörü yerinde inceledik ve memnun kaldık.Tüm engelli arkadaşlar adına başta İlçe Müftümüz Vedat BAŞSAN ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-