eskort samsun

ÜNYENETHABER

MÜFTÜ BASSAN”Yoldaki eziyetleri kaldırmak sadakadır”

MÜFTÜ BASSAN”Yoldaki eziyetleri kaldırmak sadakadır”
23 Haziran 2015 - 4:08

Adsız

Ünye Müftülüğü talep üzerine engelli vatandaşların ibadetlerini kolaylaştırmak için Ünye Merkez Büyük Camii’ne asansör yaptırdı.Asansörü rahatlıkla kullanmaya başlayan ,ibadetlerini rahatlıkla yapmanın mutluluğunu yaşayan  engelliler ilçe Müftüsü Vedat Bassan’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ünye’de engelli vatandaşların en büyük sorununun ibadet etmek için camilere girememeleri olduğunu söyleyen Ünye Müftüsü Vedat BAŞSAN, öncelikle insanlar arasından hiçbir şekilde ayrımcılık yapılmaması gerektiğini ve önceliğin insanlık olduğunu vurguladı.

İnsana yatırım ve insana hizmet anlamında toplum olarak pek çok eksiklerimiz var, diyerek sözlerine başlayan Müftüsü BAŞSAN; “Ünye Merkez Büyük Camine yaptırmış olduğumuz asansör geç kalınmış bir projeydi ve bu proje içinde engelli kardeşlerimizin talebi bizlerin aklını başına getirdi. Arkadaşlarımızın ”Hocam bizler bu camiye hiç dik çıkmayacağız mı ?” sorusu beni çok etkiledi. Sonrasında hemen bu proje hakkında araştırmalarımızı yaptık ve gereken asansörü Büyük Camimizde engelli arkadaşlarımızın hizmetine sunduk. Aslına bakarsanız ben engelli kardeşlerimize, bizlerin akıllarını başımıza getirip ve böyle bir proje yapmamıza vesile oldukları için çok yunus_emre-21-214x300teşekkür ediyorum. Şuan için Camimizin üst katına çıkmalarında bir sıkıntı kalmadı.Sıra abdest alma ve mescide girme sorunlarını gidermeye geldi ve bu sıkıntılarımızı da yakın zamanda aşacağız.

Dilerim ki bütün camilerimiz kadını, erkeği, engellisi vs… herkese açık olur ve rahat bir şekilde girip ibadetlerini yapabilirler. Camilerimizin yanı sıra bütün kurum, kuruluşlar ve sokaklarımız da her insanımızın girip çıkabileceği bir donanımda olur. ”Yoldaki eziyetleri kaldırmak sadakadır” diyor Allah’ın Resul’u. Bu tür projeler islam dininin de insandan istediği en güzel sevaplardan birisidir. Bu yüzden inşallah kurum olarak bu şekilde birçok projelere daha imzalar atarız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Engelliler adına konuşan spor kulübü Başkanı Nihat Yerlikaya ise Müftü Vedat Bassan’a bu güzel hizmetlerinden dolayı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum dedi ve çiçek ikram etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-