eskort samsun

ÜNYENETHABER

“BU HAYATİ HATADAN DERHAL DÖNÜLMELİ”

“BU HAYATİ HATADAN DERHAL DÖNÜLMELİ”
25 Haziran 2020 - 15:13

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, fındık ve yöresel ürünler satış noktaları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

Başkan Sobi açıklamasında şunları ifade etti;

“Bölgemizin Resmi Turizm Kimliği olan ilk ve tek ilçe  Ünye’miz, turizmsel ve vitrinsel hizmetler anlamında Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalarında ve hizmetlerinde sahanın aktörleri olan bizlerle istişare yapmak yerine adeta deneme-yanılma yöntemini kullanması, açıkçası Turizm Sektörümüzün sinir uçlarını bilmemesi ve yönetememesi anlamına gelmektedir.

Özellikle, yıllardır eksikliğini hissettiğimiz ve yapılması için sürekli talepte bulunduğumuz, Fındık ve yöresel ürünler satış noktaları ile ilgili yapılan çalışmayı destekliyoruz. Ancak, bu yapıların görsel ve kimliksel olarak hiçbir anlam ifade etmiyor olması biz turizmcileri ziyadesiyle üzmüştür.  Ünye’mize yapılan bu satış noktası Turizm Kimliği ile bağdaşmamakla birlikte, turizmin en hayati unsuru olan güvenlik kısmını adeta yok saymıştır. Liman kavşağı gibi, ağır vasıta araçlarının ve yük kamyonlarının adeta 7/24 durmaksızın çalıştığı, son zamanlarda limanımızın dolgu çalışmaları için harfiyat kamyonlarının da hareketliliğe dahil olduğu bu süreçte böylesine vitrinsel bir turizm hizmet noktasının hiçbir can ve araç güvenliliğinin olmadığı bir alana yapılıyor olması, maalesef Büyükşehir Belediyemizin turizmsel sahanın yönetiminde ciddi bir beyin gücünün eksikliğine işarettir.

        Kaldı ki, yapılacak olan bir cep çalışması ile Kavaktepe üst geçidine 200m kala bir nokta oluşturularak hizmet verilmesi daha doğru ve akılcı olacaktır diye düşünüyoruz. En güzel Ünye Manzarası eşliğinde burada değerlendirilirse, hem Çevre yolunu kullanacak olanların hemde Sahil yolunu kullanacak olanların hizmetine uygun olacaktır. En önemliside can ve mal güvenliği açısından liman kavşağında riski adeta sıfıra indirmiş olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Güler beyin dikkatine sunarız…”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-