eskort samsun

ÜNYENETHABER

KAYMAKAMLIK YASAK AVLANMA UYARISINDA BULUNDU

KAYMAKAMLIK YASAK AVLANMA UYARISINDA BULUNDU
05 Temmuz 2020 - 13:58

Yasak avlanma ile alakalı açıklamada bulunan İkizce Kaymakamlığı vatandaşlardan vatandaşlık görevlerini yapmalarını ve duyarlı olmalarını istedi.

Yasak balık avıyla ilgili İkizce Kaymakamlığından yapılan açıklama şöyle;

”Sevgili İkizceli kardeşlerim bazı görüntüler konusunda duyarsızlığa bizzat şahit olurken , ilçe merkezimizdeki köprüde dahi ayan beyan üst üste 2 gün gündüz vakti TIRIVIRI ile balık avlandığına şahit oldum.

Halbuki pek çok vatandaş bundan şikayet etmekte ve bu malzemeler ilçemiz esnaflarından karşılanmakta ,kusura bakmayacaksınız bu işi düzelteceksek el birliği ile düzelteceğiz .

Eğer elinizi taşın altına koyup gerekirse bizzat müdahale etmeyecekseniz veya derhal şikayet mekanizmasını çalıştırmayacaksanız veya şahısları görüntüleyip bizlere ulaştırmayacaksanız yani vatandaşlık görevinizi yapmayacaksanız bu güzelim ilçenin bu güzelim dereleri sizin esnaflarınızın sattığı bu ürünlerle ve yine bu ilçenin tam ortasında ilçe vatandaşları tarafından heba edilmeye devam edecek.Bunada yapacak birşey yok!

Buna mukabil Amatör balık avcılığı hakkında yayınlanmış olan; 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğe göre; iç sularımızda ve özellikle İlçemiz derelerinde balık avcılığı için kullanılan tırıvırı-paraşüt, serpme-tor, balık tutma sepeti ve benzeri ürünlerin üretimi satışı, avlakta bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.


Üretiminden satışına, bulundurulmasından kullanımına kadar konulan yasaklamaya uyulmaması durumunda, 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında ki Tebliğ ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun ilgili hükümleri gereğince idari para cezası uygulanacaktır. HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR”denildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-