eskort samsun

ÜNYENETHABER

Okul Servisçileri Ordu’da toplandı

Okul Servisçileri Ordu’da toplandı
20 Temmuz 2020 - 23:17

Korona virüsü sebebiyle okulların tatil edilmesi yüzünden gelir elde edemeyen Türkiye genelindeki okul servisçileri Ordu’da bir araya geldi.

OKUL SERVİSÇİLERİ: NEFES ALAMIYORUZ! 

Korona virüsünün en fazla etkilediği sektörlerden olan okul servisçileri Ordu’da toplantı. TESK Otel’de yapılan toplantıya Samsun, Giresun, Trabzon gibi Karadeniz illerinin yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinden de katılım oldu. Toplantıya MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta katılarak sorunların çözümünde destek olacağını ifade etti. Okul servisçileri ise sorunlarını içerin yazılı bir metni MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’a teslim etti.

30 BİN LİRA HİBE VERİLMELİ

13 Mart 2020 tarihi itibariyle korana virüsü okulların tatil edilerek eğitim-öğretim sona erdirildiğini belirtildiği metinde 9 ay çalışıp 12 ay geçinmek durumunda olan 360 bin okul servisçisinin 4 ay çalışıp 12 ay geçinmek durumunda kaldığı belirtildi. Özel servisçileri  kamu ve özel bakanlara olan borçların,  Bağkur, SSK, Motorlu Taşıtlar Vergilerinin 12 ay süre ile taksitlendirilerek ertelenmesinin istendiği metinde mücbir sebep ile iş yapamayan okul servisçilerine aylık 25000 liradan 30 bin lira hibe ödeme yapılması talep edildi. Ayrıca okul servisçiliği yasa ve genelgelerinin yeniden düzenlenmesi ve toplu taşıma araçlarına verilen destek içine okul servisçilerini de katılması istendi.                               

GENELGELER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Toplantıda bir konuşma yapan Altınordu Servisçiler Odası Başkanı Şenol Gedikkoğlu, “ Bizler ülkemizin fidanlarını ailelerin kutsal ve değerli  varlıkları olan çocukları evden alıp eğitim yuvasına dönüp oradan ailesine teslim ederek bir veli hassasiyeti ile köprü vazifesi yapan ayrıca bu görevi kutsal olduğunu bilincinde olan yaklaşık yarım milyona yakın bir esnaf topluluğuyuz. Vatanını, milleti, mesleğini seven devlete olan bağlılığını, yükümlülüklerini yerine getiren esnaflarız. Servis hizmetinin sağlıklı bir şekilde yapabilmek için öncelikle servis esnafının kafasının çok rahat olması gerekiyor. Son zamanda çıkan yasa ve genelgelerle mesleğimize olan aşkımız biraz kırılmıştır. Bunların tekrar gözden geçirilip düzenlenmesi Türkiye’deki tüm esnafımızın beklentisidir.” dedi.

BİZİ DE KAPSAMA ALIN

Bursa Servisçiler Odası Başkanı Sadi Aydın ise, “Bundan böyle bizim karşımıza gelen  siyasetçilere şu duruşumuzu net göstereceğiz. ‘Benim de babam önceden şofördü ben de şoför çocuğuyum’ diyenlere itibar etmeyeceğiz. Onun söylemi ve eylemiyle bir bütünlük bekleyeceğiz. Söylem ve eylemleri bütünse biz de sonuna kadar onun peşinden gideceğiz ve onu destekleyeceğiz. Artık aldatılmak istemiyoruz. Bizimle alay eder edasıyla durmalarına itibar etmeyeceğiz. Bizler ülke genelinde vatanına milletine devletine 11 milyar 825 milyon lira katma değer ödeyen teşkilatız. Malumunuz 17 Nisan 2020 tarihinde bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunun içinde toplu taşıma içerisinde servis araçlarının alınmaması camiam adına bize çok üzdü.” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-