eskort samsun

ÜNYENETHABER

BÜYÜKŞEHİRİN ACI SU İLE İMTİHANI

BÜYÜKŞEHİRİN ACI SU İLE İMTİHANI
26 Haziran 2015 - 12:00

AÇI SU BÜYÜKŞEHİRE ACI GELDİ

Adsız

 

Ünye ile özdeşleşen acısu, halkın vazgeçilmezlerinden ve günlük yaşantı da önemli bir yere sahip.Suyun insan  için ne kadar önemli olduğu bir kenara,tarihi ve kültürel geçmişimiz de çeşmelerin önemi büyüktür.

Yıllarca Ünyelinin içme suyu olarak kullandığı  kaynaktan  biri olan Acı Su, 1946 yılında Ünye’de kurulan ilk şehir suyu şebekesine de kaynaklık yapar. Günümüzde acı su, sadece “Acı Su Çeşmesi” olarak bilinen onlarca sokak çeşmesiyle hemşehrilerimizin içme suyu ihtiyacını karşılar.Bu su için diğer şehirlerden bile insanlar gelir ve bidonlara doldurur ve evlerine götürürler.

Simdi ise helede bu maneviyatı büyük Ramazan Ayında sokak  çeşmelerinden acı su akmaz oldu.Sizler için yaptığımız araştırmada işin aslını öğrenmeye çalıştık.

Şuan için şehrin bir çok yerinde mevcut olan acı su çeşmelerinde artık su akmıyor.Bu manzara ile karşılaşan mahalle sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemiyor ve yetkililerden bu konu ile ilgili açıklama beklediklerini belirtiyorlar.Halk arasında önemli bir yere sahip olan acısu çeşmelerinden,haklı olarak neden su akmadığını bilmek istiyorlar.1979722_10152296245024243_1522801482_n

Bizde bu önemli konuyu OSKİ Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Ünye Şube Müdürü Ersin Avanoğluna sorduk.

Şube müdürü Avanoğlu gazetemize yaptığı açıklamada , Ünye’de halkın vazgeçilmezlerinden olan acı su ile alakalı sıkıntılı bir durumun söz konusu olmadığını,halkın bu konuda endişeye kapılmaması gerektiğini helede acı su çeşmelerinin kapatılacağı ve halkın kullanımına yasaklanacağı dedikodularına itibar etmemelerini söyledi.

Avanoğlu sadece müdürlük olarak şehir içinde ve mahallelerinde düzenleme ve kullanım eşitliği sağlamaya çalıştıklarını belirtti.Bazı mahallemizde 10 nun üzerinde çeşme mevcut  ,bazı mahallerimizde ise 1 veya 2 çeşme var. Böyle bir durumda eşit  kullanımdan söz edilebilir mi  dedi. Hatta bazı yerlerde özel  ve keyfi kullanımlar söz konusu ve suyun debiside düşmeye başladı diye devam etti.

Biz müdürlük olarak ne yapıyoruz sorusuna gelince, halkımızın içi ferah olsun. Acı su çeşmelerinden sadece yeni düzenlemeler yaparak ,adil kullanımı sağlayıp daha çok mahalle ve insanla buluşturacağız.Kısacası Ünye ile özdeşleşmiş acı suda keyfi kullanımları engelliyor ve herkesin bu sudan yararlanmasını sağlamak amacındayız,halkımız bu konuda rahat olsun dedi.

Suyu kesik çeşme başında bekleyen halk ise,

Acı su çeşmelerin kapatılmasından çok ,yeni çeşmelerin yapılmasını istediler.Biz yıllardan beri bu çeşmeleri kullanıyoruz ve ne olursa olsun çeşmelerimizin akmasını istiyoruz .Vatandaşlar gerekli makamları bu konuda çözüm üretmesi gerektiğini ve haklarının aranmasını belirtirken .Büyükşehir olur olmaz önce şebeke suyumuzla ,daha sonra acı suyumuzla sabrımız sınanıyor ,bizden söylemesi bu su işi ellerinde patlayabilir diyerek.

Büyükşehir başkanına  dört unsurda kemale erebileceğini, su gibi aziz, hava gibi lâtif, toprak gibi mütevazi ve ateş gibi sıcak olmasını, halka kulak vermesini  tavsiye ettiler.yunus_emre-21-214x300 AdsızFIYAT

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-