eskort samsun

ÜNYENETHABER

DÜĞÜN VE DAVETLERDE SAAT KISITLAMASI KALKMALI

DÜĞÜN VE DAVETLERDE SAAT KISITLAMASI KALKMALI
27 Temmuz 2020 - 2:01

İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi 22.07.2020 tarihinde saat 14.00’da Ordu Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı’nda toplanarak,daha önce 5 saat olarak belirlediği düğün, kına, nişan, sünnet merasimlerinin kapalı alanlarda 2 saat, açık alanlarda ise üç saat içinde bitirilmesini kararlaştırması tepkilere neden oldu.

TEHLİKELİ UYGULAMAYA TEPKİ

Düğün salonu işletmecilerinin ve vatandaşın tepki gösterdiği 2 saat uygulaması tehlikeli bulundu.

Gerek açık alanda  gerekse  salonlarda 2 saatlik merasim uygulamasının salgının yayılması için elverişli ortam sağlayacağı yönünde  birleşen salon ve davet sahipleri  alınan kararın tekrar göster geçirilmesini istediler.

SALGINA DAVETİYE ÇIKIYOR

Saat kısıtlama uygulamasından bir an önce dönülmesi gerektiğini belirten salon ve davet sahipleri,

Düğünlerdeki 2 saatlik  kısıtlama ile yoğunluğun artacağı ve davetlilerin kısıtlı sürede düğünlere iştirak etmek isteyecek olmasından dolayı yığılmaların ve kalabalığın daha fazla olacağı  ifade edildi.Bu durum salgının yayılması için elverişli bir ortama davetiye çıkarmak olur.

 Alınan kararın aksine  düğün ve davetler daha uzun zamana yayılırsa insanlarda ona göre aralıklarla davete katılacakları için salon veya merasim alanlarında yığılma ve dolayısıyla kalabalık olmaz .

UYGULAMA TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Bu durumda gösteriyor ki davetleri kısa zaman aralığına yaymak kısa zamanda bitirmek yerine, uzun zaman aralığında seyrek katılım olacağı ve bununda hastalığı bulaşmasını önlemek için daha uygun uygulama olacağı ortadadır.

Buradan yetkili mercilere seslenerek saat kısıtlama olayının tekrar gözden geçirilmesi gerektiği aşikardır.Bu uygulama ölümcül yanlıştır’’dediler.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-