eskort samsun

ÜNYENETHABER

HALK OSKİ’YE BASKIN YAPTI

HALK OSKİ’YE BASKIN YAPTI
27 Haziran 2015 - 4:38

 

ACISUYUMUZA DOKUNMA….VİDEO HABER

Adsız

Oskinin acısu adı tabir edilen sokak çeşmelerini kapatma kararı alması ve çeşmeleri kapatmaya başlaması tepkiyle karşılanırken,Fevzi Çakmak mahallesi sakinleri OSKİ Ünye Şubesine protesto yürüyüşü yaptılar. Ramazan ayında acısu çeşmelerinin kesilmesine tepki gösteren Ünye Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri, mahallede bulunan birçok çeşmenin belediyeden izin alınması doğrultusunda hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırıldığını belirttiler. OSKİ tarafından, başka mahallelerde bulunan acısu çeşmelerine su gitmediği için çeşmelerin kapatıldığı iddia edilirken, mahalle sakinleri hem sularının habersizce kesilmesinden hem de yan yana bulunan iki çeşmenin aynı anda kapatılıp çeşmelerin uzak mesafede kalmasından şikayetçi oldular.

 

Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Hasan ÇALIŞKAN;

”Dün saat 15:00’dan itibaren mahallemizde bulunan acı su çeşmelerinin suyunun kesildiğini öğrendik. Akabinde bu konuda yetkili arkadaşları aradım ve olumlu bir sonuç alamadım. Bu konuda da mahalle sakinleri beni sıkıştırıyor ve bende onlara benimde haberimin olmadığını ve yeni duyduğumu, duyar duymaz da gerekli mercileri aradığımı ifade ettim.

Suların kesilmesi konusunda hiç bir fikir sahibi değilim ve kimse tarafından da şahsıma herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Bizlerde mahalle sakinleri ile bir toplantı organize ettik ve bir kaç arkadaşımız OSKİ’ye gidip derdimizi anlatalım diye düşündük. Akabinde randevumuzu öğleden sonraya aldık. Fakat Ersin Bey’de zannediyorum ki bu iş için Orduya toplantıya gitmiş. Geldiğinde beni bu konuda bilgilendirecek ve bende Mahalle halkıma gerekli açıklamayı yapacağım.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden Abdullah Yıldırım ise; mahallede bulunan acısu çeşmelerinin bir yunus_emre-21-214x300çoğunun belediyeden izin alınarak vatandaşlar tarafından yaptırıldığını ve hiç kimseye hiç bir şekilde açıklama yapılmadan kesilmesine tepki gösterdiklerini dile getirdi. Aynı zamanda bu olayın Ramazan ayında başlarına gelmesinin kendilerini ayrıca rahatsız ettiğini söyleyen Abdullah Yıldırım, taleplerinin belirli mesafeler aralığında belirli çeşmelere su verilmesi yönünde olduğunu söyledi. Akabinde acısu çeşmelerinden bazı kurumlara kaçak su çekildiği için suyun başka mahallelere yetmediği konusunda da açıklamalarda bulunan Abdullah Yıldırım, bu sebepten dolayı mahalle halkını cezalandırmamaları gerektiğini bu konuyu kendilerinin araştırıp çözüme kavuşturması gerektiğini dile getirdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-