eskort samsun

ÜNYENETHABER

KOALİSYON OLURSA PİYASALAR NE OLUR?

KOALİSYON OLURSA PİYASALAR NE OLUR?
29 Haziran 2015 - 12:02

Adsız

Garanti Bankası Bireysel Müşteri Yöneticisi Yavuz Laz , güncel piyasalar,paranın,borsanın son durumu,en iyi yatırım araçları nelerdir ve ekonomiye ait ne varsa ,bilgi ve tecrübe birikimi sizlerle artık Ünye Net Haber Portalı ve gazetesinden paylaşacağım.Umarım piyasa ve para analizlerim kazancınıza kazanç katar.

7 Haziran da gerçekleşen genel seçimlerin ardından ortaya çıkan tablo, piyasalarda etkisini sürdürüyor. Koalisyon veya erken seçim ihtimali BIST100 (Borsa İstanbul ) endeksinin 75.200 seviyesine, Dolar kurunun 2,81 ‘e, gösterge faizlerinin 10,40 seviyelerine gelmesine neden olmuştu. Bütün gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizden de yabancı sermayenin çıkışı piyasaları alt üst etti. Hükümetten gelen ılımlı açıklamalar ile piyasaların ateşi alınmış ve az miktarda da olsa yabancı sermaye girişi başlamış oldu.

1991 yılından itibaren seçimlerden çıkan koalisyon ihtimalinin piyasaya yarattığı etki ile 7 Haziran seçimlerinin piyasalara yarattığı etki büyük benzerlikler gösteriyor. Bir koalisyon hükümetinin kurulacak olması ile Amerika Merkez Bankasının faiz artırımına yakın olduğu dönem her ne kadar birbiriyle çatışsa da yatırımcılar için karlı bir satış söz konusu olabilir. Erken seçim söz konusu olur ise elinde hisse senedi olan yatırımcıların zarar kes noktasında satış yapmasını öneriyorum.

Önümüzdeki günlerde Merkez Bankasının faizlerdeki değişim kararında Doların kur değişiminin enflasyona etkisi yine önemli olacaktır. Yaz sezonunun gelmesi ile birlikte ekonomiye Dolar girişinin olması Merkez Bankasının hareketini biraz daha rahatlatacaktır.

Garanti Bankası Bireysel Müşteri Yöneticisi                                                                                                                                                   Yavuz LAZ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-