eskort samsun

ÜNYENETHABER

ADD SIVAS KATLİAMININ 22. YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI

ADD SIVAS KATLİAMININ 22. YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI
30 Haziran 2015 - 4:35

Adsız

02 TEMMUZ 2015 ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ FATSA ŞUBESİ SIVAS KATLİAMININ 22. YILDÖNÜMÜ

Sivas Madımak Otelinde 22 yıl önce, Türkiye’nin en az yüzyılda bir yetişebilecek olan, sanatçı ve aydınlarını hunharca katleden yobaz ve barbar zihniyeti ve bu zihniyetin barbarca katliamını bir kere daha şiddetle kınıyoruz. Türkiye’de din,dil, mezhep ve ırk ayrımı yapılmadan tüm insanların barış, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içerisinde saygın bir yaşam sürmesini savunan otuz beş aydının Madımak Otelinde yakılarak hayatlarına son verilmesi toplumda derin acılar yaratmıştır.

Bu hareketin devletin gözü önünde hiç çekinilmeden yapılması acıları daha da arttırmıştır. Bu katliama kalkışanların barışın, demokrasinin ve insanlık değerlerinin ülkemizde yerleşmesini istemeyen güçler olduğu iyice anlaşılmıştır. Toplumsal barış ve huzuru istemeyen bu güçler ülkemizi tam bir gerici ve emperyalist kuşatma altına almışlar ve ülke topraklarımızın bütünlüğü tehdit edilir hale gelmiştir.

12 Eylül 1980 öncesi Çorum’da, Kahramanmaraş’ta ve Malatya’da yapılan buna benzer katliamlar hep aynı amaca hizmet etmiş ve toplumumuzun belleğinde acı izler bırakmıştır. Toplumumuz bu acıları ve bu katliamları yapanları unutmayacaktır. Toplumumuz Lozan’ın rövanşını almaya, bağımsızlığımızı yok etmeye, ekonomik ve siyasi irademizi elimizden almaya çalışan ve bunun için her türlü entrikaları gündeme taşıyan , ülkemizi tehdit eden emperyalist güçleri ve yerli işbirlikçilerini de unutmayacaktır.

Laik cumhuriyetten , Atatürk ilke ve devrimlerinden rövanş alma gibi bu türden davranışlar ve söylemler her gün bir başka biçimiyle ortaya çıkmaktadır. Geldiğimiz noktada en küçük bir hak arayışı ya da yürüyüşü derhal gaz, cop ve gaz fişeği vb. kullanılarak bastırılmaya, her türlü muhalif ses susturulmaya çalışılmaktadır. Cumhuriyetin tüm kazanımları talan edilmekte, rant ve ekonomik çıkar uğruna doğa katliamları yaşanmakta, hazine arazileri yandaşlara peşkeş çekilmektedir Tüm bu ve buna benzer olumsuzluklara karşı duranlar, cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkanlar, Atatürk Cumhuriyetini savunanlar yoğun baskılarla karşı karşıya bırakılmaktadır. İşte Sıvas’ta yaşanan katliam da bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Emperyalist ve gerici güçlerin ülkemiz üzerindeki oyunlarını ve bundan sonra yapacağı her türlü saldırılarını, halkımızın bugün de, geçmişte olduğu gibi, aynı kararlılık ve bilinçle geri püskürteceğine inancımız tamdır. İşte son genel seçimin sonuçları, halkımızın demokrasiye ve parlamenter sisteme sahip çıktığını, diktatoryal bir sistem istemediğini açık bir şekilde göstermiştir.

Bu inançla Sivas’ta katledilen otuz beş aydınımızı rahmetle anıyor, katliamı planlayan gerçek güçlerin bir an önce ortaya çıkartılmasını, gereken cezaların verilmesini ve toplum ve ülke bütünlüğüne, barış ve huzura zarar veren bu tür acıların bir daha yaşanmamasını diliyor, tüm halkımıza saygılar sunuyoruz.

Mustafa Kemal ERKEN Şube Başkanı ADD Fatsa Şubesi Yönetim Kurulu Adınakatliami_kiniyoruz_h1814

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-