eskort samsun

ÜNYENETHABER

YILLARDIR SESLERİNİ DUYAN YOK

YILLARDIR SESLERİNİ DUYAN YOK
03 Eylül 2020 - 3:39

Gazetemiz whatsapp ihbar hattına gönderilen görüntüler adeta “Millet uzayda yürüyor, vatandaş keçi yolunda,Uzayda yürümek neyimize” dedirtti.

Ordu’nun İkizce ilçesi Kaynartaş Mahallesinde ikamet eden DURSUN ailesi, geçtiğimiz günerde ilimizde yaşanan aşırı sağanak sonrası adeta keçi yoluna dönen yolları ve 1972 yılında kendi çabaları ile yaptıkları evleri için destek bekliyor.

Duyarlı bir vatandaş tarafından whatsapp ihbar hattımıza gönderilen görüntülerde,  evinlerine gidecek yolları olmadığı için ormandan yürüyen DURSUN ailesi yetkiliere ve yardımseverlere seslendi.

Whatssap hattımıza ulaşan vatandaş videoda şu şekilde konuştu;

“Ordu’nun İkizce ilçesi Kaynartaş-Yağtaş Mahallesine bağlı Süleyman DURSUN ve Ayşe DURSUN çiftinin oğulları Musa DURSUN’un evlerine gitmekteydim. Bu çiftin evi araç yolundan yaklaşık 700-800 metre orman yolundan devam etmektedir.

Bu aile şuanda taş devrinden kalma hayat yaşıyor. Bu şartlarda yaşayan insanlara insanın vicdanı el vermiyor. Sel olduğunda kıl payı kurtulduklarını söylüyorlar. Ormanın yukarısından gelen su eminim ki fazladır. Bir insanın bu yolu yürümesi çok zor. Buradan Sayın Ordu Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Büyükşehir Başkan Yardımcımızdan,  İkizce Belediye Başkanımız ve Yardımcısından desteklerini istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Ev sahibi Süleyman DURSUN;

“ Geçen ki sel olayında evimizin etrafı ve evimizin içine dahi su girdi. Benim yetkililerden istediğim bize yol ve ev konusunda sahip çıkmaları ve yardım etmeleri. Benim evim az bir yağmur yağdığında bile sular altında kalacak gibi oluyor. Ben ve ailem burada korku içeresinde yaşıyoruz.,İnsan gibi yaşamak istiyoruz” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-