eskort samsun

ÜNYENETHABER

ŞİRKET ALTIN ÇIKARIYOR FATSA DİRENİYOR ÜNYE SESSİZ KALIYOR

ŞİRKET ALTIN ÇIKARIYOR  FATSA DİRENİYOR  ÜNYE SESSİZ KALIYOR
02 Ekim 2020 - 19:28

Fatsa ilçesinde açılmak istenilen siyanürle altın arama madeni çevre köylerdeki vatandaşlar başta olmak üzere fatsa halkı tarafından sağlığa zararlı olduğu düşüncesiyle protesto ediliyor. Ünye topraklarına da yakın olan maden sahası için Ünye’den ise hala ses yok.
Fatsa Bahçeler Mahallesinde yaklaşık bir yıl önce başlayan altın arama çalışmaları, Fatsa halkı tarafından tepki topluyor. Fatsa’da maden sahasına yakın olan köylüler başta olmak üzere Fatsa halkı ve Fatsa Sivil Toplum Kuruluşları tarafından zaman zaman protesto edilirken, maden sahasına yakın olan Ünye ise sessiz bir şekilde izliyor. Şuana kadar Ünye Kamuoyunda maden sahasına ilişkin hiçbir açıklama yapılmazken, olası bir zararı Fatsa ile birlikte maden sahasına yakın olan Ünye’nin mahallelerinin de görmesi de kaçınılmaz bir son.
Ünyeli STK’lar da Sessiz
Fatsa’da STK’ların yanı sıra bir çok çevre koruma derneğinin de zaman zaman protestosuna ve uyarıcı basın açıklamalarına rağmen siyanürle altın arama çalışmalarına devam edilirken, Ünye’nin siyasi partileri ve STK’larından hiçbir açıklama gelmemesi ise düşündürüyor.
Maden sahasında kullanılan siyanürün olası zararı Ünye’yi de etkilemesi kaçınılmazken, tepkiler ise sadece Fatsa’dan geliyor.
İlküvez’de de Sessiz Kalınmıştı
Pandemi sürecinin öncesinde yaklaşık 4 ay boyunca İlküvez yaylasında yapılacak olan Katı Atık Toplama ve Bertaraf Tesisi için, “Yaylalarımıza Dokunmayın” sloganları ile protestolar yapılırken, yine Ünye’nin Sivil Toplum Kuruluşlarından, Çevre Koruma Derneklerinden yine ses çıkmamış ve olayları sessiz sedasız izlemişlerdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-