eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAYRAMCA’YA MÜJDE

BAYRAMCA’YA MÜJDE
08 Temmuz 2015 - 11:40

Adsız

Ünye Belediyesi temmuz ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşen toplantıda 18 gündem ve 1 gündem dışı madde görüşüldü.

Gündemde görüşülen maddelerin 2’si imarla ilgili olup, görüşülerek imar komisyonuna havale edildi.

– Dedikodulara kimse kulak asmasın! –

Başkan Çamyar, meclis gündemine geçmeden önce yaptığı açıklamada, ilçenin Bayramca Mahallesi’nde ki tapu sorununun aşıldığını da hatırlatarak şunları söyledi:

“Bayramca Mahallesi’nde yıllardır kangren haline gelen tapu sorunu ile ilgili ciddi bir adım attık ve geçtiğimiz hafta imza töreni gerçekleştirdik. 2 ortak haricindeki oradaki mirasçıların hisselerini toplamak suretiyle ciddi bir çözüm üreteceğiz. hemşerilerimiz dedikodulara kimse kulak asmasın, herkese anahtar teslim töreni gerçekleştireceğiz. Bize bu anlamda inanmaya ve güvenmeye devam etsinler. Belediye hiçbir şekilde kapının önüne koymayacaktır ve ödeme ile ilgilide tamamen kendi öz kaynaklarımızdan oradaki arsa sahiplerine ödemesini yapmış olduk. Bayramdan sonra bunun açılımını gerçekleştireceğiz, Büyükşehir Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcımıza bunun için çok teşekkür ediyoruz, Kent Bilgi Sistemini Ünye’de tam anlamıyla işlevsel hale geçirmiş olduk.

– İmar arşivi dijital ortama taşınıyor –

Tüm İmar Müdürlüğü’nün arşivini dijital ortama aktarıyoruz. Bundan sonra arşivlerimizi dijital ortamda çok daha rahat saklamış olacağız.”

– Ünye’de dış cephesi boyasız sıvasız ev kalmayacak-

Gündemde görüşülen maddelerde Ünye’de bulunan sıvasız, boyasız yapıların kötü görünümün bertaraf edilmesi, kent estetiğinin sağlanabilmesi, yapılarda güzel bir görünüm ve uyum elde etmek amacıyla çevre mahallinin özelliklerine uygun olarak dış cephe boya ve kaplamaları ile çatı malzemesi ve renginin tespit edilmesi konusu görüşüldü. Konuya ilişkin komisyon kurulup, çalışmaları başlatması için imar komisyonuna havale edildi.

Konuyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Buradaki temel amacımız sahildeki ve çevre yolu kenarındaki binaların bir an önce dış cephelerinin giydirilmesi konusunda bir komisyon kurularak, bu komisyon kurulması ve önümüzdeki meclise raporu sunmasından ibarettir. Şehirde nasıl bir güzelleştirme yapacağız ve hemşerilerimizden ne kadar bir katkı payı alacağız, ne kadarını Ünye Belediyesi olarak biz üstleneceğiz bunların hepsi raporun içerisinde yer alacak” dedi.

yunus_emre-21-214x30044 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-