eskort samsun

ÜNYENETHABER

AKAR PANDEMİ DESTEĞİ ACİL YAPILMALI

AKAR PANDEMİ DESTEĞİ ACİL YAPILMALI
07 Aralık 2020 - 2:23

A52 TV ekranlarından yayınlanan Oktay Fidan’ın sunduğu İŞ DÜNYASI programının ilk konuğu Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar oldu.

Başkan Akar programda ,Oktay Fidan’ın sorularını yanıtlarken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte programdan başlık ve konular

ESNAF ZOR DURUMDA

“Pandemi geçen yıl Türkiye’ye Mart gibi başladı. Biz kendi odamız çalışanları, kendi meclis üyelerimiz piyasadan sorunları aldık.

Sorunlarla ilgili iyi dönüşler oldu. Kredi ödemleri de yılbaşından sonra başlayacak. İlk zamanlardaki sorunları atlattık derken, geçen günlerde ani kararla lokantaların kapatılması hakkında karar çıktı.Onlarla ilgili çalışmalarda var ama şu anlık net bir şey söylemek için erken ama esnafa da destek vermek şart.

BÜYÜK MARKETLERE ÇOK FAZLA MÜSAADE EDİLİYOR

Ulusal marketler ruhsatı varsa iş yeri açabilir zaten öylede yapıyorlar. Maalesef bir kanun yok,herhangi bir inşaatın altını tutarak market açabiliyor.

DESTEK PAKETLERİ RAHATLATMADI

Hükümetin açıkladığı destek paketleri ve aflar esnafa bir faydası olur ama güçlü bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Biz toplantılarımızda devletin destek kredilerinin yanlış zamanda geri ödenmesini sürekli olarak dile getiriyoruz. Bu soruları sadece bizler değil bütün bölge başkanları da dile getirdi Başkanımıza ama bu tek toplumun sorunu değil. Her oda başkanı çalışmalı ki bu konu daha rahat işlenmeli.

BANKALAR UYANIKLIK YAPTI

O dönem ilk başta krediye ihtiyacı olmayan firmanın hazır limiti vardı, bankalar onları kullandılar.Uyanıklık yaptılar. Biz bunları dile getirdik başkaları da dile getirmiştir. Geç de olsa fark edildi. O krediler nakit olarak verilmedi firmalara mal alımı, işçi maaş ödeme, SKK ve bağkur ödeme gibi kalemlerde kullanılmak üzere bloke edildi. Esnaf ticaret yapacaksa bu krediyi alsın dediler ki bence de en doğru karardı. Esnaf bu krediyi iş yapacaksa alsın tutup da döviz veya altın almasın.   

E TİCARET REVAÇTA AMA

Bizim memleketimizin en büyük sorunu biri bir işe atıldıysa diğeri de aynı işe atılıyor. Yeni işe atılacak bir arkadaşımız bize geldiğinde zaten biz onlara söylüyoruz. Bu işi yaparsan daha çok olanak sağlarsın senin yapmak istediğin iş de birçok kişi var diye düşüncelerimiz belirtiyoruz. Memleketimize birçok ulusal firma geliyor. Bizim esnaflarımızın onlarla yarışma ihtimali yok. Ticaret gelişti ben buradan gençlere seslenmek istiyorum, dükkân açmak isteyenlere özellikle masa başında ticaret daha çok gelişiyor.

E- ticarete geçildiğinde bu sefer de yerel esnafa zarar veriliyor. Önümüzde ki beş yıl küçük esnafın hali çok kötü diye düşünüyorum. İnsanlarımız sokağa çıkma yasağı nedeniyle mi bilmiyorum ama internet alışverişi bu aralar çok patladı. Ünyede ki esnaflarımız da internet üzeri çalışmalar başlamalıdır diye düşünüyorum”DEDİ..

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-