eskort samsun

ÜNYENETHABER

Su Kesintisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Su Kesintisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
10 Temmuz 2015 - 5:03

IMG_0614

         Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha YEŞİLDUMAN su kesintileri ile ilgili olarak Halk sağlığı konularında koruyucu önlemler alınması noktasında açıklamalarda bulundu.

Dr. Saliha YEŞİLDUMAN yapmış olduğu açıklamalarda, Kişisel temizlik ve el temizliğinin yapılmaması, dışkı – ağız yolu ile yayılan hastalıkları özellikle ishallerin ortaya çıktığı durumlarda bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini ifade etti.

Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha YEŞİLDUMAN;

Su kesintilerinde özellikle çocuklar ve yaşlılar ishalli bir hastalığa yakalandığında mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir. Ambalajlı su kullanılacaksa, kullanılan suyun izinli olması, gözle görülür şekilde çizikler bulunmaması, kirli olmaması ve suyun doğal görünümünü engelleyecek matlık ta olmaması gerekir. Su kesintisinden sonra ilk gelen suyun kirli olma riski yüksektir. Suyun bulanıklığı gidene kadar ortalama 3 – 5 dakika akıtılmalı, eğer akıtılmasına rağmen kötü bir koku olursa içilmemeli ve ilgili sağlık kuruluşlarına bildirilmelidir. Su kesilmesinde su yedeklemesi yapanlar, her kullanımdan sonra kapları %1 lik klorlu su ile yıkamalıdır. Suları güneş almayan yerlerde muhafaza etmeli, açık renkli bidonlar tercih edilmelidir. Kapağı açtıktan sonra kötü bir koku geliyorsa o bidon kullanılmamalıdır. Su kesintisinin olacağı durumlarda apartmanların su depoları temizlenmeli, paslanan, sızdıran depolar değiştirilmelidir. Depolar kesinti olmadığı zamanlarda 6 ayda bir, kesinti zamanlarında 3 ayda bir temizlenip dezenfekte edilmelidir. Ambalajlı su (pet, bardak, cam şişe ve damacana) kullanılacaksa Sağlık Bakanlığından ruhsatlı olmasına dikkat edilmelidir. Evde depolanmış sularda bebeklerin ve çocukların boğulma tehlikesine karşı gerekli tedbirler alınmalıdır. Kesinti süresince şebeke suyu içme amaçlı kullanılacak ise tercihen 1 – 2 dakika kaynatılıp, soğutularak kullanılmalıdır. Kişisel temizliğe özellikle el temizliğine mutlaka dikkat edilmelidir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

yunus_emre-21-214x30044 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-