eskort samsun

ÜNYENETHABER

KUAFÖRLERİN ÇALIŞMA GÜNLERİNDE YENİ UYGULAMA

KUAFÖRLERİN ÇALIŞMA GÜNLERİNDE YENİ UYGULAMA
07 Aralık 2020 - 21:07

Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat, Salı günleri kapalı olan bayan kuaförleri hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulandığından yasak süresince Salı günleri açık olacağını söyledi.

Pandemi dolayısıyla esnafın ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Başkan İsmet Çat, esnafa faizsiz kredi imkanı sağlanması gerektiğini ifade ederek ödemesi gelen borçların ertelenmesini istedi.

Esnafların vergi borcu ve SGK borçlarına yapılandırma fırsatı sunulduğunu ve yapılandırmaların 31 Aralık tarihine kadar sürdüğünü hatırlatan Çat, üye aidat borçlarında yapılandırma işlemi yapıldığını söyledi.

Çat yaptığı açıklamada, “Yaşamakta olduğumuz pandemi süreci dolayısı ile her gün yeni kısıtlamalar gelmektedir.

Bilindiği gibi bu kısıtlamalardan biride hafta sonu sokağa çıkma yasağıdır. Bayan kuaför esnaflarımız ise genel kurulda alınan karar gereği salı günleri kapalı olmakta. Ancak hafta sonlarının da yasak olması münasebeti ile ikinci bir emre kadar salı günleri açık olmalarına karar verilmiştir. Buna göre 8 aralık 2020 salı gününden itibaren ikinci bir emre kadar bayan kuaförlerimiz salı günleri işyerlerini açabileceklerdir. Ayrıca hafta sonu yasakları hakkında bilgi almak için her an 543 211 83 44 nolu telefonu arayabilirsiniz.”dedi.

Vergi ve SGK borçlarına yapılandırma

Esnafın vergi ve SGK borçlarına yapılandırma geldiğini söyleyen Çat, “7256 sayılı kanunda değişiklik yapılması hakkındaki kanun 17 kasım 2020 tarihinde yürürlüğe girdi. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyen esnaflarımız 31 aralık 2020 tarihine kadar www.gib.gov.trAdresinden veya posta yolu ile yada e devlet üzerinden başvuru yapabileceklerdir. Aynı şekilde SSK ve bağ kur borçları yapılandırma işlemleri başlamıştır.”diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-