eskort samsun

ÜNYENETHABER

HASTANEMİZ OLSAYDI BU KADAR KIZARMAZDIK!

HASTANEMİZ OLSAYDI BU KADAR KIZARMAZDIK!
09 Aralık 2020 - 18:12

Türk Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, “Ordu’nun korona haritasının bu kadar kırmız olmasının nedeni hastane olmamasıdır. Tabi insanımızın ihmalinin de payı var. Şu anda 35 hasta yoğun bakım yatağı için sıra bekliyor. Ordu Tabip Odası’nın dile getirdiği 3 hafta tam kapanmanın ise faydası olur, zararı olmaz.” dedi.     

3 Hafta Tam Kapanmanın Zararı Olmaz Faydası Olur

Ordu’nun Türkiye’de ilk sıralara girecek kadar virüsün yayılmasının ana nedenin hastane eksikliği olduğunu ifade eden Türk Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, şunları söyledi. “Ordu’da çok büyük hastane eksikliği var. O eksikliği biz yıllardan beri söylüyoruz. Araştırma Hastanesi yapılsın, Ordu Devlet Hastanesi yapılsın diyoruz. Koğuş sistemi bir tek Ordu merkezde kaldı. Şimdi birtakım merkezler açarak günü kurtarma çabasındayız. Keşke bu işlemler daha önce yapılsaydı. Ben bunu 2013’te göreve geldiğimden beri ifade ediyorum.  

KEŞKE HASTANEMİZ OLSAYDI                                                                         

Elazığ gibi küçük illerde büyük hastaneler varken Ordu gibi bir yerde biz eski hastanelerle koğuş sisteminde çalışıyoruz. Koğuş sistemi hiçbir yerde kalmadı. Sağlık çalışanlarımız ve hekimlerimiz de bilindiği üzere bu hizmet verilen yerlerin dar olması ve yeterli olmaması nedeniyle Ordu’yu da terk etti. Şimdi günü kurtarma çabası ile bir takım yerleri yoğun bakıma çeviriyoruz. Ama bunlar da günübirlik olaylar. İleriye yönelik bir şey yok. Keşke hastanemiz 4-5 sene önce yapılsaydı da bu işlerle karşılaşmasaydık.

35 HASTA YATAK BEKLİYOR

Şu anda hastalarımız Ordu’da yoğun bakımda yer bulmak ile ilgili çok sıkıntı yaşıyor. Sıra bekleyen insanlarımız var. Benim bildiğim 35 kadar korona hastası sıra bekliyor. Tüm Türkiye’de  pandeminin (salgının) pik yapması ile beraber ülke genelinde aynı sıkıntı var. İnşallah bir an önce bu konudan kurtuluruz da insanlarımız da rahatlar. Ancak hastane sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Yeni hastanenin Ordu Üniversitesi’ne yapılacağı ifade edildi. Artık bu daha fazla gecikmemeli.      

ORDULULAR DAHA SIKI ÖNLEM ALMALI

Virüsün yayılmasında Orduluların da eksiği var. Uyarılara aldırış eden yok. Akşamları yayın olarak bildirilen şeyler sayı olarak halkımızda ifade buluyor. Ölüm olarak görmüyorlar. En büyük sıkıntı da bu. Keşke bunu sayı olarak değil de insanların ölümleri şeklinde görebilsek. O zaman belki kimse tedbiri elden bırakmaz. Çok daha fazla kendi yasaklarını oluştururlar. Bu hafta sonu iki gün kapandık sonra birden hurra insanlar sokaklara döküldü. Böyle olmamalı. Herkes kendi yasağını oluşturmalı.  

3 HAFTALIK TAM KAPANMA İYİ OLUR

Ordu için 3 hafta tam kapanma gündemde. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ekonomik yönden sıkıntısı var bu işin. Onun için daha çok devletin kurduğu yasaklardan çok halkımız bizzat kendi yasaklarımızı kendimiz oluşturmamız gerekir. Çünkü yasakları da insanlarımız bir şekilde suiistimal ediyor. Aslında uzun süre yasaklamalar da iyi olur fena olmaz. Yararı olur zararı olmaz diye düşünüyorum. Ordu Tabip Odası’nın dile getirdiği 3 hafta tam kapanmanın faydası olur.” 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-