eskort samsun

ÜNYENETHABER

Polemiklerden kaçının!

Polemiklerden kaçının!
10 Temmuz 2015 - 13:11

jj

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Ünye Limanı’nı büyüterek Ordu’nun limanı olarak kullanılacağını açıklamasının ardından Ordu’da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin limanla ilgili yaptıkları açıklamalara Ünye’de siyasi parti temsilcilerinden yanıt geldi. 

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ordu’nun limanının Ünye limanı olduğunu söyleyerek, “Bu gibi polemiklerden sivil toplum kuruluşlarının başı olarak OTSO’nun kaçması ve polemiklere girmemesi lazım. Kendilerini bu konuda tekrar düşünmeye davet ediyorum” dedi.

CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı ise “Ünye’de ufak bir müdahale ile daha da geliştirilerek, uluslararası olacak bir limana sahipken böyle bir açıklama yapmaları ve böyle bir çalışma içerisine girmeleri abestir. Bu şekilde var olan ekonomiyi çarçur etmemeleri gerekir. Eğer bir girişim olacaksa Ünye Limanı büyütülüp, geliştirilirse biz de kendilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

DP Ünye İlçe Başkanı İsmail Torunoğlu, “Ben Ordu’daki STK’ların böyle bir arayışın içine girmelerini yadırgıyorum. Mevcut bir liman var, o limanın genişletilmesinde de fayda var” derken, BBP Ünye İlçe Başkanı Erol Özkan da Ordu’da sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yaptığı bu açıklamaları Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile aralarında danışıklı dövüş olarak değerlendirdi.

 

yunus_emre-21-214x30044– Bu girişimlerini anlamsız buluyorum –

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ordu’nun limanının Ünye limanı olduğunu söyleyerek, “Seçimlerden birkaç ay önce de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye limanının bölgede Samsun ve Trabzon limanlarından sonra en rantabıl ve verimli olacak limanların içinde tek olduğunu söyleyerek, burada fizibilite çalışması başlatmıştı. Seçimde 5’te 5 projemizin içinde bir konteynır limanı vardı. Bu limanı Ünye limanı olduğunu biz biliyorduk, ama fizibilite çalışmaları bitmediği için kamuoyuna Ünye Limanı şeklinde denklere edilmedi” dedi.

– Sizi tekrar düşünmeye davet ediyorum  –

“Orduya liman yapılacaksa bu da Ünye limanıdır. Şimdi sivil toplum örgütlerinin Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Rus iş adamları ile Ordu’ya liman yapma girişimini anlamsız buluyorum” diyen Ergün, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ordu ile aramız 57 km., 60 km. arasında bir limanın daha bulunması bana göre fuzuli. Ordu da havaalanı var, Ünye’de yok diye biz Ünye’ye havaalanı mı isteyelim? Bu gibi polemiklerden sivil toplum kuruluşlarının başı olarak OTSO’nun kaçması lazım, polemiklere girmemesi lazım. Kendilerini bu konuda tekrar düşünmeye davet ediyorum. Bölgenin Türkiye tarihinin en eski İpekyolu Ünye Niksar Karayolu’dur. Ünye Niksar karayolunda iç Anadolu’ya bağlantı olan yol Ünye Limanı’nı besleyecektir. Ticareten çok daha fazla artacağına inanıyoruz. Ünye Niksar İç Anadolu bağlantı yolu, OSB ve liman projemiz vardı biz bunlar içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

-Başkan Enver Yılmaz’a tavsiye-

CHP Ünye İlçe Başkanı Orhan Bodancı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı “Ordu’nun Limanı Ünye Limanıdır” şeklindeki açıklamasından dolayı tebrik ettiğini, böyle bir yatırımı var olan Ünye Limanı’na yoğunlaştırmak gerektiğini söyledi.

Bodancı, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Öncelikle Enver Yılmaz’ın Ünye Limanı’nı önemseyen beyanatından dolayı kendisine şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum. Çünkü Ünye Limanı, biraz daha müdahale ile Doğu Karadeniz’e hitap edecek kapasiteye çıkarılabilir. Bu hizmette başarılı olunursa hem Ünyeliler, hem parti adına memnun olur ve teşekkür ederiz. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ve Ordu ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Kadir Engin’in Ünye’de ufak bir müdahale ile daha da geliştirilerek, uluslararası olacak bir limana sahipken böyle bir açıklama yapmaları ve böyle bir çalışma içerisine girmeleri abestir. Bu şekilde var olan ekonomiyi çarçur etmemeleri gerekir. Hele ki Rusların gelip böyle bir iş için girişimde bulunmaları ülkenin liman gibi stratejik bir yerin dış güçlere peşkeş çekilmesidir. Umarım böyle bir şey olmaz, çünkü limanlar bizim için çok önemlidir. Böyle bir girişimleri varsa çok doğru bir iş olarak kabul görmüyorum. Eğer bir girişim olacaksa Ünye Limanı büyütülüp, geliştirilirse bizde kendilerine teşekkür ederiz.

img288Birde Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a tavsiyemiz var. Geçtiğimiz günlerde büyük çaplı bir iftar yemeği verildi. Orada harcanacak bütçeyi öncelikli olarak Ordu’nun ihtiyaçlarında harcamalarını tavsiye ederim. En basitinden çöp sorunu son günlerde tepki çekiyor biliyorsunuz, bende bir kez daha hatırlatarak bu bütçelerin orada kullanılıp çöp sorununu çözebileceklerini düşünüyor ve bu soruna yönelmelerini tavsiye ediyorum.”

– Ünye Limanı varken yeni bir liman arayışına girmeleri yanlış –

Demokrat Parti Ünye İlçe Başkanı İsmail Torunoğlu, “Ünye limanı 6-7 bin tonluk gemilere hizmet edebilecek şekilde balıkçı barınağı adı altında o dönemde yapılmış bir limandı. Ancak ilerleyen süreçte bir mendireğin uzatılması ile beraber 25-30 bin tonluk gemilerin rahatlıkla girip, çıkabileceği ve Ordu bölgesine rahatlıkla hizmet edebilecek bir limandır. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ünye Limanı’nın büyütülerek 25-30 bin tonluk gemilerin hizmet alabileceğini ifade etmişti. Dolayısıyla Ordulu arkadaşların tekrar bir liman arayışı içerisine girmeleri bence çok yanlış. Daha öncede açıklanan Bolaman’a kadar tren yolu döşeneceği ifade ediliyor. Dolayısıyla limanın yanından geçecek olan tren hattı da Ünye Limanı’nı destekleyecektir. Ben Ordu’daki STK’ların böyle bir arayışın içine girmelerini yadırgıyorum. Mevcut bir liman var, o limanın genişletilmesinde de fayda var.”

– Danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum –

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ünye İlçe Başkanı Erol Özkan, Ordu’da sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yaptığı bu açıklamaları Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile aralarında danışıklı dövüş olarak değerlendirdi ve şu açıklamayı yaptı:

“Ünye Limanı gerekli genişletmeler ve büyütme çalışmaları yapıldıktan sonra Ordu için yeterlidir ve biz bu kapsamda ikinci bir limana karşıyız. 60 km bir mesafe içerisinde bizim yeni bir limana ya da böyle bir çalışma yapmaya kesinlikle ihtiyacımız yok. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz kendi ağzından bunu söylemiş, ‘Bütün limanlar kapatılarak dönüştürülecek ve Ünye Limanı, Ordu Limanı olacak’ demiştir. Bunun üzerine Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir Engin böyle bir açıklama yaparak faaliyet gösteriyorlarsa bunun Enver Yılmaz ile danışıklı dövüş olduğunu düşünüyoruz.”

 

Ünye KENT Haber

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-