eskort samsun

ÜNYENETHABER

ARTIK ESKİ YÖNTEMLERİ BIRAKIN

ARTIK ESKİ YÖNTEMLERİ BIRAKIN
22 Temmuz 2015 - 9:09

nnn

Fındık aylarının yaklaşması ile birlikte ve fındık fiyatlarının ciddi anlamda yükselişi sonrasında çiftçilerimiz bahçelerine giren yabani hayvanlardan şikayetçi durumda bizler de Çakır Medya\Ünye Net Haber Ailesi olarak çiftçilerimiz için bunun için alınabilecek en güzel önlemin ne olduğu noktasında bir araştırma yaparak Arzanoğlu Kara ve Deniz Av Malzemeleri İşletmecisi İsmail ARZANOĞLU ile bir röportaj gerçekleştirdik.

yunus_emre-21-214x30044
Bu kapsamda Kuş ve Yabani Hayvan Kaçırıcı Mekanik bir cihazın mevcut olduğunu dile getiren Arzanoğlu Kara ve Deniz Av Malzemeleri İşletmecisi İsmail ARZANOĞLU, geçimlerinin bir kısmını fındıktan sağlayan Ordu bölgemiz için son derece kullanışlı ve zahmetsiz bir ürün olduğunu ifade ederek, eskisi gibi tüfeklerle bahçe beklemeye gerek kalmadığını söyledi.

Arzanoğlu Kara ve Deniz Av Malzemeleri İşletmecisi İsmail ARZANOĞLU;

”Mekanik Kuş ve Yabani Hayvan Kaçırıcı Cihaz LPG gazla yani küçük piknik tüpü ile çalışır ve ortalama 120 db. Şiddetinde ses üreterek  doğaya ve canlılara zarar vermeden alanlarınızı istenmeyen çeşitli kuş ve yabani hayvanlara karşı korur.  10 – 12 kg tüplerle  çalıştırılmak istenirse  ek olarak adaptör ve dedantör takılmalıdır. Herhangi bir akü vb. cihaza gerek yoktur. 2 ile 30 dk süre aralıklarla patlama süresi ayarlanabilir ve 10 bin m2 lik bir alana kadar ses etkisi vardır.” dedi.

img288 Fındık mevsimin yaklaşmasıyla birlikte bahçelerimizdeki fındığı yabani hayvanlara karşı koruyabilmek amaçlı kullanabileceğimiz bir ürün olduğunu dile getiren İsmail Arzanoğlu, akabinde fındık bahçesi haricinde birçok alanda da kullanılabileceğini söyledi.

”Ayçiçeği ve mısır tarlalarında kuşlara karşı, Meyve ve sebze bahçelerinde kuş, domuz ve çeşitli yabani hayvanlara karşı, Tavuk, balık ve diğer besi çiftliklerinde kuş ve çeşitli yabani hayvanlara karşı, Yem fabrikalarında ve depolarda kuşlara karşı, Arı kovanlarına zarar veren ayılara karşı, Hava alanlarında iniş ve kalkış esnasında risk teşkil eden kuşlara karşı da kullanılma imkanı vardır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-