eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE RAMAZAN’DA İLKLERİ YAŞADI

ÜNYE RAMAZAN’DA İLKLERİ YAŞADI
17 Temmuz 2015 - 3:57

Adsız

Yine bir Ramaza’ı Şerifi geride bıraktık.11 Ayın Sultanı ve Kadir gecesini içersinde barındırması nedeni ile önemi kat kat fazla olan Ramazan ayını belleklerde bir çok anı ile geride bıraktık ve şuan bayram çoksusunu yaşıyoruz.

Ramazan paylaşmanın ve maneviyatın üst düzeyde yaşandığı huzur ayı olarak yaşandı.

Herkes sahurlarını yaptı ,oruçlarını yaptı.Sadakalar ,fitreler dağıtıldı ve beraber iftarlamalar yapıldı.İbadetlerin gerçekleştiği,hatimlerin yapıldığı bu kutsal ayda Ünye’de neler oldu ,Ramazanı nasıl geçirdik bir hatırlayalım.

Ünye’de Ramazan

Havai fişek gösterileri ile başlayan Ramazan’ı Şerif ,oldukça kalabalık tarafından karşılandı.

Ramazan öncesi geleneksel hale gelen Ramazan evleri Ünye meydanına her zaman ki gibi kuruldu.Ve Ramazan’ın ortak buluşma noktası ,merkez üssü oldu.

18 Haziran’da ilk sahurumuza kalktık ve ilk orucumuzu açtık.İlk günlerde günler uzun olsa da zamanla açlığa alıştık ve oruçlarımızı rahat tuttuk.

Gündüz oruç tutanlar,akşam olunca çoluk çocuk kendilerini sokaklara özelliklede meydandaki etkinliklere attılar.Gece geç saatlere kadar vakit geçirdiler.Fakat bu Ramazan’ın rahmeti boldu ve Allah’u Teala kullarına fazla yormadan serin ve rahmetli bir ibadet geçirmelerini sağladı.Bol yağışlı ve serin bir ay geçti.

Ramazan meydanda dolu dolu yaşandı.

Düzenlenen Etkinlikler daha çok Ramazan’ın maneviyatı üzerine olurken ,bu sene gerçekleşen organizasyonda en çok çocuklar eğlendi.

Özellikle mehter takımı,semazen gösterileri,Çanakkale’yi anma gecesi, ilahiler,çocuk oyunları,ilizyon,stand up ve  söyleşiler gecelere ayrı bir güzellik kattı.

Ünye ve Ordu Büyükşehir belediyelerinin Ünye iskelesinde ayrı ayrı günlerde gerçekleştirdiği iftarlar Ramazana ayrı bir anlam ve renk kattı.Ve bir çok mahallede sokak iftarları tertiplendi.

 

Ramazan’da ilkleri yaşadık

Camilerin ve sokakların hınca hınç dolu olduğu Ramazan’a birkaç tatsız olayda yaşanmadı değil.

Büyükşehirin oski’nin çalışmaları nedeni ile Ünye meydanındaki Ramazan evlerini su baştı.

Ardından Ünye tarihinde belki de bugüne kadar yaşanmayan olaylar Ramazanda gerçekleşti.

Ünye ile bütünleşmiş acısu çeşmeleri vatandaştan habersiz kapatılmaya başlandı ve halk sokaklara döküldü.

Daha sonra yine Ünye’de ilk kez yaşan su kesintisi damgasını vurdu ve nerede ise tam gün bu mübarek günlerde musluklardan su akmadı,yemekler yapılamadı,temizlikler ertelendi,ibadetler geri kaldı ve camiler boşaldı.İnsanları sabrı sınandı ve halk sokak çeşmelerinde kuyruklar oluşturdu.

Ama Bu mübarek ayda öyle bir gece yaşandı ki dillere destan bir atmosfere ve programa binlerce kişi eşlik etti.Ramazanın 27.gecesi Ünye Belediyesi bir ilki gerçekleştirdi Ünye şehir stadyumunda 7000 kişiye teravi namazı kılma fırsatı verdi.

Kısacası Ünye Ramazanı Unutulmaz Yaşadı.

İYİ BAYRAMLAR

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-