eskort samsun

ÜNYENETHABER

Çakır İnşaat Sesliğini Bozdu

Çakır İnşaat Sesliğini Bozdu
22 Temmuz 2015 - 17:40

Adsız

16.07.2015 tarihinde Çakır İnşaat Ltd. Şti. bünyesinde çalışmakta olan 7 kişi dış cephe kaplamasını yaptıkları binanın iskelesinden intihar girişiminde bulunmuşlardı. Bu intihar girişiminin sebebinin ise paralarını alamadıkları yönünde olduğunu iddia ederek böyle bir girişimde bulunduklarını ifade etmişlerdi.

Bizlerde Ünye Net Haber ailesi olarak gazeteciliğin değerlerinden biri olan objektiflik kuralı gereği  Çakır İnşaat Ltd. Şti. Sahibi Müteahhit Engin ÇAKIR ile bir röportaj düzenledik ve kendisinden de gerekli bilgileri alarak vatandaşları aydınlatma yönünde bir adım attık.

Çakır İnşaat Ltd. Şti. Sahibi Müteahhit Engin ÇAKIR;

”Baktığınız zaman şuan Ünye’de 200 dairelik bir Rezidans yapıyoruz ve bu vesileyle de 150  civarında kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu intihar girişiminde bulun 7 arkadaşımız da Samsun’dan aramıza katılarak yaptığımız binaların dış cephe kaplaması işi ile ilgileniyorlardı ve imzaladığımız sözleşme gereği metre karesini 20 TL gibi bir fiyat üzerinden yapacaklardı. Şuana kadar yapılan sadece bir cephe var ve bu cephe toplamda 450 metre kare boyunda.

Yaptıkları iş bizim iş ahlakımıza uymadı

Fakat baktığımız zaman bu yapmış oldukları dış cephe bizim iş ahlakımıza uymayan bir şekilde. Kendilerine bu konuda şikayetimizi dile getirdik ve karşılıklı olarak sözleşmenin sonlanması noktasında karar aldık. Bunun sonucunda toplamda 9 bin TL gibi bir hak ediş var ve arkadaşlarımızın bizden bu zamana kadar aldığı miktar 14 bin 300 TL civarında. Bu paralarında alındığına ve verildiğine dair karşılıklı imzalar atıldı. Hepsinin de belgeli bir şekilde elimde mevcut durumda. Akabinde bu 7 arkadaşımızın da firmamıza sigortalı iş girişi var. Bununla birlikte her arkadaşımızın sigortalı olmasından dolayı maaşlarının bankaya yatırılıp kendilerinin bankadan çekmesi gibi bir durum söz konusu.

   Paralarını elden almak istediler

Akabinde bu 7 arkadaşımızın da firmamıza sigortalı iş girişi var. Bununla birlikte her arkadaşımızın sigortalı olmasından dolayı maaşlarının bankaya yatırılıp kendilerinin bankadan çekmesi gibi bir durum söz konusu. Sözleşmeyi karşılıklı fesih etmemizin üzerine kendileri paralarını elden alma gibi bir düşünce içerisine girdiler. Bende o sıra sağlık sorunlarımdan dolayı şehir dışındaydım ve konu ile yeterince ilgilenemedim. Bunun üzerine arkadaşlar inşaatın üzerine çıkarak bir eylem organizasyonu gerçekleştirdiler.

    Borçlu olduğumuz için ödeme yapmadık

Bizlerde bunun üzerine kendilerine bir miktar ödeme yaptık. Fakat bu ödemeyi yapmadaki amacımız kesinlikle onlara borçlu olduğumuzdan değil herhangi bir sıkıntı veya insan canına zarar gelecek herhangi bir sorun çıkmaması yönündeydi.

    Alışmış kudurmuştan beterdir

Bizimle birlikte çalışmakta olan ortalama 150 civarında arkadaşımız var ve bu arkadaşlarımızın hiç biri bu zamana kadar parasını alamama gibi bir durum yaşamadı ve bu sebepten dolayı herhangi bir eylem girişiminde de bulunmadılar. Samsun’dan gelerek bize dahil olan bu 7 kişi kesinlikle her yerde bu gibi olaylar çıkararak ekstradan para koparmayı kendilerine ayrı bir iş olarak görmüşler ve bunun gibi çeşitli oyunları her yerde yapıyorlar şeklinde düşünce içerisindeyim.

Şuan için kendilerini mahkemeye verdik ve pürüzleri hukuk yoluyla çözeceğiz. Bizim alnımız ak vicdanımız rahat. Çünkü elimizde ücretlerini aldıklarına dair imzalı belgeler var ve bunu da kendileri kesinlikle inkar edemezler.” şeklinde açıklamalarda bulunarak isimlerinin lekelenmesine asla müsaade etmeyeceğini ve hukuk yoluyla gereken işlemlerin gerçekleşeceğini dile getirdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-