eskort samsun

ÜNYENETHABER

Enginyurt, Kılıçdaroğlu’na Destek Verdi ”Adam sizin gibi kumarbaz değil” Dedi

Enginyurt, Kılıçdaroğlu’na Destek Verdi ”Adam sizin gibi kumarbaz değil” Dedi
22 Şubat 2021 - 5:42

MHP’DEN İHRAÇ OLDUKTAN SONRA ŞAŞIRTMAYA DEVAM DİYOR

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,Cumhur ittifakın methiyeler dizdiği Cumhurbaşkanına MHP’den ihraç edildikten sonra ağır eleştirilerde bulunması kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

En son Manisa Kahveciler Esnaf Odasında Cumhurbaşkanı için sert sözler kullanan Enginyurt konuşmasına şöyle devam etti.

Enginyurt, kahve esnafının 3 ay kapatılıp sonra açılmadığını, tam 1 yıldır kapalı olduğunu vurgulayarak 15 Mart’tan bu yana en fazla zarar gören esnaf kesiminin kahveciler olduğuna dikkat çekti.

Enginyurt, Kapatıldıkları yetmedi bir de hakarete uğradılar.

Orada kumar oynatılıyor dendi. Bir araya gelip gönül sohbeti yapmak isteyen, içtiği çayın dahi hesabını yaparak o kahvede zamanını doldurma derdinde olan insanlara, oradan gelirle çocuğuna, evine bakmakla mükellef olan insanlara utanmadan kumar oynatıyorlar dediler. En büyük kumarı oynatan tüpçü iken yani milli piyango, at yarışı, sayısal, iddiacılar iken şimdi de internet üzerinden kumar oynatmaya başlatmışlarken kahveci esnafı maalesef kumarcılıkla itham edildi.

Ben 1 yıldır kahveci esnafının derdiyle dertleniyorum.

AK Partililere, Cumhurbaşkanına söylüyorum. Sonunda kahvelerin niye kapatıldığını buldum. Bin kişi AVM’ye girebilirken, on binlerce insan Şehzadeler ve Yunusemre ilçesinde gezip dolaşırken, uçağa üç kişi yan yana binerken, Ak Parti kongrelerine 5 bin kişi katılıp ve muhterem Cumhurbaşkanımız Covide rağmen salonları doldurdunuz teşekkür ederim derken 15-20 kişinin geldiği kahvehaneden ne istiyorlar diye düşündüm sonunda buldum.

Çünkü siz kahvehanede oturuyorsunuz hükümet kurup hükümet yıkıyorsunuz.

Tayyip Bey’in tek korkusu hükümeti bunlar burada yıkar diye korktu ve kahvehaneleri kapattı. Hakikaten 1955 yılında kurulmuş Manisa Kahveciler Odası birçok hükümetler kurdunuz. Birçok hükümetler yıktınız. Siyaset hep kahvehanede dönmüştür. Siyasetçi hep kahvehaneyi mekan yapmıştır. Siyasetçinin en kolay ulaşabileceği insan kitlesi kahvehanede olmuştur. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız kahvehanecilerden korkuyor, durum belli oldu. Kahveci esnafı bir yıldır en fazla mağdur olan esnaf oldu.

Yetmedi restoranlar, 600 bin kişi işten çıkarıldı.

Yetmedi internet kafeler, yetmedi düğün salonları, yetmedi halı sahalar. Çocuklar evde psikopat oldu, şizofren oldu. kapalı spor salonlarında spor yapmak serbest, futbol sahasında antrenman yapmak yasak. Bu nasıl bir zihniyet bu nasıl bir anlayış.

Sayın başkan dedi Kurt kışı geçirir, ama yediği ayazı unutmaz. Bu millet bunu unutmayacak. Sayın cumhurbaşkanı Manisa Kahveciler Odası kongre yapmak istese Manisa taşıyıcılar kooperatifi kongre yapmak istese bir apartmanda kongre yapılmak istense Covıd var yapamazsınız diyorlar. Ama kendisi bir günde 7 ilde 15-20 bin insanı kongre salonlarına yığdırıyor ve bir de teşekkür ediyor.

Ben şöyle diyorum ağam bizimle kafa buluyor.

Bunu tek özeti bu. Çünkü vicdan sahibi bir insan, vicdan sahibi bir Cumhurbaşkanı, vicdan sahibi bir hükümet 750 bin kahveci esnafını, yanında çalışan birer garsonla 1.5 milyon insanı görmezden gelemez” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-