eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Çamyar Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

Başkan Çamyar Muhtarlar İle Bir Araya Geldi
22 Temmuz 2015 - 15:02

VİDEO HABER

Adsız

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde Muhtarlar İle Kahvaltıda Bir Araya Geldi.

85 Mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen başkan Çamyar, Ünye Belediyesi 1.5 Yılda Ne Çalışmaları gerçekleştirdi, bundan sonra ne tür projeler ile çalışmalar yürütecek olan çalışmalar hakkında mahalle muhtarları ile istişare yaptı

 img288Muhtarlar Bizin En Yakın Mesai Arkadaşımız

Düzenlenen kahvaltı programında muhtarlara bir konuşma yapan Başkan Çamyar, ‘’2500 adet yardım paketi dağıttık. Bizleri madden ve manen olgunluğa eriştiren, kemale ulaştıran bir ramazan ayının ertesindeyiz. Ramazan ayında bir ay boyunca Cumhuriyet meydanında yaptığımız etkinlik bölgemizde sadece Ünye’de vardı. İskelede 3000 kişilik iftar programı mız ulusalda takdir gördü. Ramazan boyunca hasta olan yaşlı olan muhtaç olan vatandaşlarımızı her gün ziyaret etme gayretinde olduk. Her gün 600’ü evlerine gönderilerek, 1000’i aşkın kişiye iftar yemeği verdik. Mahallelerimizden her gün iftar daveti aldık… Gönül hepsine katılmayı çok ister fakat aynı gün iki tane olan davetler vardı… Katılabildiklerimize elimizden geldiği kadar katıldık. Sevgiyle karşılandık, hepinize teşekkür ediyorum.  Kadir gecesi Ünye stadyumunda yaklaşık 5000 kişiyle saf tuttuk… 5000 kişi ile aynı anda avuç açıp âmin dedik.

Millet Tarafından Seçilmiş Olmak, Bu Dünyada Ulaşılabilecek Onurun En Büyüklerinden, En Yükseklerinden Biridir

İşte bu yüzden yaptığımız vazife çok önemli. Hep birlikte Bu onura layık olmaya çalışıyoruz. Demokrasinin önce yerelde başladığını hatta ailede başladığını hep savunduk. Evet demokrasi önce ailede, mahalle ve köylerimizde başlar… Demokrasi kültürümüz köy ve mahallelerimizde ne kadar güçlenirse, şehrimizde ve bölgemizde o kadar güçlü olur… Bu yüzden muhtarlarımız demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapıyorlar… Siyasi hayatım ve Belediye Başkanlığım döneminde en fazla önem verdiğim, en fazla yol arkadaşlığı yaptığım kesim muhtarlar olmuştur. Köylerimizin, Mahallelerimizin ufkuyla, istikametiyle Belediye yönetiminin ufku ve istikameti aynı yönde olmazsa başarılı bir yönetim sağlayamayız… Her birimizi bir mekanizmanın parçaları olarak düşünürsek, hepimizin görevi, bir bütünü doğru yönde, milletin belirlediği yönde hareket ettirmektir… Sizlerden özellikle görev yaptığınız mahallede, o mahallenin vicdanı olmanızı istiyorum. Kimsesiz vatandaşlarımıza, engelli vatandaşlarımıza ve haksızlığa uğrayan vatandaşlarımıza özen göstermenizi, bu konuda bizimde gözümüz, aklımız, vicdanımız olmanızı istiyorum. Demokrasi ve ekonomik kalkınma ‘da mahallelerimizde başlar… Huzur, güvenlik, istikrar da yerelde başlar… Muhtarların farklı bir istikamete, Belediyenin farklı bir istikamete baktığı bir şehirde uyumu, koordinasyonu, ahengi tesis edemeyiz. Elbette her konuda birebir aynı düşünmemiz mümkün değildir… Zaten demokrasinin güzelliği burada değil mi?  Ancak ortak bir zeminde buluşarak ortak bir akılla vatandaşlarımız ve şehrimiz için hizmet üretmek de her birimizin öncelikli vazifesidir. Ünye Belediyesi, bir önceki döneme oranla çok daha az imkânlarımız olmasına rağmen, sıkı çalışmalarımız sonucu, 2 Milyon (trilyon) bedelli, 14 km BETON YOL ihalesi yaptık…  Şu anda 3’te 1’i bitti… Kalan kısmı Ekim Ayı sonuna Kadar bitirilecek… Bu kış en kritik mahalle yollarımızda çamur görmeyeceğiz…

 yunus_emre-21-214x300Hizmetlerimiz Aralıksız Devam Ediyor

2.5 milyon (trilyon) Bedelli,  Yaklaşık 88 bin ton 4 500 kamyon malzemeyi köylerimize sermeye başladık. Hava muhalefeti yüzünden aksamalarımız oldu.  Pazartesi günü yeniden başlıyoruz. Keşköy ve İnkur mahallelerimiz Bitti.

 

20.000 Metre kare İhale edildi. 10.000 Metre karesi Yapıldı. TOPLAM Maliyet 400 Milyar.

Bunun yanında birçok Farklı Mahallemizde Değişik Ebatlarda Çocuk Parkı, Fitnes ve Spor Aletleri parkı Yapımı Gerçekleştirdik. Bu güne kadar, Muhtarlarımızla birlikte hareket ederek, birçok mahallemizin su problemini çözdük, yolu problemini çözdük, cami, köprü, okul inşaatlarında yardımcı olduk. Duvar yaptık, kanal yaptık, şükürler olsun alnımızın akıyla bu günlere geldik. Aynı irade, aynı heyecanla bundan sonrada birlikte yürüyeceğiz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-