eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE BİRLİK SEFERLERİNE KORONA AYARI

ÜNYE BİRLİK SEFERLERİNE KORONA AYARI
05 Mart 2021 - 1:43

YOLCULARI VE OTOBÜS ŞİRKETLERİNİ SEVİNDİREN AÇIKLAMA GELDİ

Korona virüs tedbirleri doğrultusunda, yaklaşık 1 yıldır ekonomik anlamda bütün işletme sahipleri gibi otobüs firmaları da zorluklar yaşanıyordu. Ordu Samsun gibi illere sefer veren otobüs şirketleri sosyal mesafe kuralından ötürü yolcu sayısını yarıya indirirken hafta sonu kısıtlamalarında da yolcu taşıyamıyorlardı. Kısıtlamalarda normalleşme sürecine geçiş kapsamında otobüs firmalarını ve yolcuları az da olsa sevindirecek haber Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında duyuruldu

İl Hıfzıssıhha Kurulunun normalleşme sürecine ilişkin uygulama esasları kararına göre;

“Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının cumartesi günü kalkmasıyla birlikte Ordu Samsun seferleri sabah 06:00 da başlayıp her yarım saatte bir akşam 17:00a kadar devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur ”şeklinde yayınlandı.

Ünye Birlik Şubesi İşletme Müdürü Fazlı Karaman gazetemize özel yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“Bu iyileştirme biz minibüs sürücüleri için çok iyi olmadı. Çünkü cumartesi Pazar bizim yoğun olduğumuz zamanlardır. Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısında yasakların kaldırması bizim için bir nebze iyi ama %50 çalışacağımız için değişen pek çok bir şey olmuyor. Bize toplu taşıma ile ilgili %50 yolcu sınırlamasının olması ile ilgili net bir karar çıkmadığına üzüldük. Ben şahsım adına daha iyi bir karar bekliyordum. Ordu’nun kırmızı bölgesi ve vaka sayının çok yüksek olması kötü bir durum. Benim şahsi düşüncem hastalık kalksın da biz hafta sonu çalışmasak da olur. Madem bir güzellik olacaksa ben cumartesi ve pazar günleri de açılmasını isterdim. Alınan kararlar bunlar ise bizlere de uymak gerekir.

Daha önceki demeçlerde de bahsetmiştim. Araçta 30 koltuk varsa ben 15 yolcu ile gitmek zorundayım. Samsun’a giden yolcularımız ağırlıklı olarak hasta ve hasta yakınları insanlarımız Samsun’a gezmeye gitmiyor. Sabah saatlerinde hasta ve hasta yakınları gidiyor. Bazen öyle zamanlarımız oluyor ki 15 koltuk doluyor ve vatandaşlarımız ısrarla gitmek istiyor. Biz toplu taşımacılar olarak bu sorunların ortadan kalkmasını istiyoruz.

Ordu’dan Samsun’a giden otobüslerimiz 4 merkez yazıhaneye komisyon parası ödemek zorundadır. Aracın yakıtı ve görünmeyen masraflarımız da var. İnsanlarımız gördüğünde araba iş yapıyor diyor ama onun kadar giderlerimiz de var. Hiç kimse kazanmadığı işi yapmaz ama bizim göründüğü kadar karımız yok.    

Hafta sonu yasakları kalktığında da koltuk kapasitelerini arttırması gerekiyor. Kafeler ve restoran gibi yerler açıldı da bir tek toplu taşımamı kaldı? Bizleri ayrı bir kefeye koyarlarsa ben hizmet veremem ki. Yasakların kalktığı nokta da bizlerinde %100 kapasite çalışmamız gerekiyor. Biz o kadar zor bir süreden geçiyoruz ki, şoförlerimiz kendi masraflarını ödeyemez haldeyiz. Kolay bir süreç gibi gözüküyor ama değil.” Dedi.      

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-