eskort samsun

ÜNYENETHABER

Aşırı Sıcaklar Geliyor, ÖNLEMLERİNİZİ ALIN

Aşırı Sıcaklar Geliyor, ÖNLEMLERİNİZİ ALIN
22 Temmuz 2015 - 17:15

sıcak-hava

Meteoroloji 10.Bölge Müdürlüğü’nün ilgi uyarısı ile Bölgemiz genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, Cuma günü ve hafta sonunda Karadeniz Bölgesinin kıyı ve iç kesimlerinde etkili olması, iç bölgelerimizdeki hava sıcaklığının normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi ve ilimiz genelinde Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklığının 31 dereceye ulaşması beklenmektedir.

Karadeniz kıyı kesiminde rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi beklendiğinden deniz üzerinden taşınacak nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların özellikle kıyılarda daha fazla olacağı tahmin edilmektedir.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (güneş çarpması, orman yangını vb.) gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması, can ve mal kaybının önlenmesi için halkımızın uyarılması hususunda, kurum ve kuruluşlar ile 19 ilçe kaymakamlığına uyarılar yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın alması gereken tedbirler ise;

Sıcak havanın en çok hissedildiği öğle saatlerinde özellikle yaşlı, hamile ve çocukların, mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları, sıvı kaybına karşı bol su tüketmeleri gerekmektedir.

Bölgemiz için yapılan meteorolojik uyanların takip edilmesi, güncel bilgilere sahip olunması faydalı olacaktır.

 

yunus_emre-21-214x300 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-