eskort samsun

ÜNYENETHABER

İYİ PARTİ’Lİ KADINLARDAN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI

İYİ PARTİ’Lİ KADINLARDAN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI
08 Mart 2021 - 14:05

İyi Parti Ünye İlçe Başkanı Feryal Çuhacı, Kadın Kolları Başkanı Şengül Avca ve Kadın Kolları Komisyon Üyesi Av. Zehra Gümüş Toprak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak Ünye İlçe Teşkilatında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında İyi Parti Kadın Kolları Komisyonu Üyesi Av. Zehra Gümüş Toprak yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti;

“8 Mart 1957 yılında Amerika’da kadın işçilerin düşük ücretleri, uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı çalışma koşulları nedeniyle başlattıkları grevde 129 kadın işçinin yakılarak öldürülmesiyle başlayan süreç kadınların eşit ve özgürlük mücadelesinin simgesidir.

8 Mart Dünya Kadınlar günü; tüm dünyada ki kadınların kendilerini ailede, toplumda, siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda eşit bir birey olarak görmeyen zihniyetlere karşı dayanışma ruhuyla hareket ederek, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının ihlal edilmesinin ortadan kaldırılması için gerekli eğitim, kültür, ekonomik ve yasal alanda çalışmalar yapılması taleplerini dile getirdikleri Mücadele ve Dayanışma günüdür.

Bugün yürütmekte olduğumuz mücadele de çok daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Kadınlar olarak bizler başka bir dünyanın mümkün olabileceği çığlığını omuz omuza atmak durumundayız.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak, kadınların eğitime erişimleri sağlanmalıdır. Yine istihdam alanında kadınların önündeki engeller kaldırılmalı ve kadının ekonomik bağımsızlığına yol açacak istihdam politikaları oluşturulmalıdır.

Ülkemizde son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin sayısı hızla artmaktadır. Daha dün yanı başımızda Samsun’da 5 yaşında ki evladının gözleri önünde boşandığı erkek tarafından öldüresiye dövülen Emriye ve niceleri… Hemen hemen her gün kadına yönelik bir şiddeti kınarken daha cümlemiz bitmeden bir yenisi çıkıyor karşımıza. Bizler klavye başında oturarak sosyal medya platformlarında ki “kadına şiddet hayır” paylaşımlarını, “favlayarak”, “ retweet yaparak” , “mention atarak” şiddetin önüne geçilmeyeceğinin, geçilmesinin mümkün olmadığının farkındayız ve kadın erkek herkesi farkına varmaya davet ediyoruz. Kadına yönelik şiddetin toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile doğrusal ilişkisi olup, toplumsal cinsiyet eşitsizliği önlenmeden şiddetinde ortadan kalkmayacağı açıktır. Bu nedenle toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadına yönelik şiddetle mücadele için kabul edilen 6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi kadınlar açısından çok önemli yasal düzenlemelerdir.

Kadının İnsan haklarının ihlaline yol açan yasa ve uygulamalar ortadan kaldırılmalı, yasal değişikliklerinin istenilen faydayı sağlaması için uygulayıcıların bakış açıları değiştirilmeli ve uygulamada ki eksiklikler ve ihtiyaçlar giderilmelidir.

Bizler İyi Parti Ünye İlçe Teşkilatı Kadın Kolları olarak, hali hazırda kadın, hak ve kazanımlarından geriye götürmeye yönelik her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısında olacağımızı, kadına karşı ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının eşit ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye ve Dünya için; kadın haklarının teminatı olan Atatürk İlke ve İnkılapları ve Laik Cumhuriyetimize bağlılıkla, mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz.” Dedi.      

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-