eskort samsun

ÜNYENETHABER

ADNAN SOBİ “TURİZM SEKTÖRÜ AŞI TAKVİMİNE ALINSIN”

ADNAN SOBİ “TURİZM SEKTÖRÜ AŞI TAKVİMİNE ALINSIN”
08 Mart 2021 - 17:14

ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi Sağlık Bakanlığına “Turizm sektörü aşı takvimine alınsın” çağrısında bulundu.

Turizm sektöründe büyük rol oynayan sektör çalışanlarına aşı vurulmasını isteyen Adnan Sobi yaptığı açıklamada şu sözleri ifade etti;

“Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığımız yaklaşan turizm sezonu öncesinde sektör çalışanlarımızın aşı takvimine alınarak öncelikli aşı sırasında aşılanmasını talep ediyoruz.

Yaklaşık bir yıldır turizm sektörü olarak, pandemi süresince çok büyük zararlara uğradık. Diğer sektörler destek anlamında daha avantajlı olmasına rağmen, sektör olarak, Destek alma oranında ise son sıralarda olmamıza rağmen sabırla bekledik. Özellikle sektörel anlamda pandemiden en fazla etkilenen sektör olarak, normalleşme süresi başlarken ve 2021 yeni Turizm sezonu başlamadan aşı konusunda sektörümüzün aşı takvimine alınması aciliyet ve hayati önem arz etmektedir. İşletmeler olarak her türlü tedbiri almış ve hijyen koşullarını oluşturmuş durumdayız. Sektör olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızdan iki doz aşı için ilk dozun 20 Mart’a kadar vurulmasını, ikinci doz aşının ise, 18 Nisan’a kadar vurularak sezon başlangıcında, işletmeler ve işletmeciler olarak hazır olan sektörümüzün, personel olarak da sağlıklı bir hizmet sunması açısından hayati önem arz etmektedir.

ÜNTİD olarak, iki bakanlığımıza da Ünye’den sesleniyoruz. Kamuoyuna duyurulur” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-