eskort samsun

ÜNYENETHABER

VEKİL ADIGÜZEL’DEN A52 TV’YE FINDIK,MADEN ARAMA VE VİRÜS AÇIKLAMASI

VEKİL ADIGÜZEL’DEN A52 TV’YE FINDIK,MADEN ARAMA VE VİRÜS AÇIKLAMASI
11 Mart 2021 - 22:44

A52 TV ekranlarında her sabah saat 10:00’da yayınlan İlknur ile Çay Saati programına telefon ile canlı yayın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Millet Vekili Mustafa Adıgüzel hükümeti değerlendirdi.

Pandeminin kötü gittiğini ve felakete yol açılacağını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Millet Vekili Mustafa Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“Türkiye’de bütün önlemlere rağmen üst noktaya çıktık. O dönemde Ordu’ya özel uyarılarda bulunduk. Sayın Valimize de çıktık ve Mart ile ilgili önlem uyarısı ilavesi yaptık. Sağlık Müdürü ile görüştüm bunların bir kısmını ilave etmeseler de uygulamaya aldılar. Benim aylardır önerdiğim bir konu var. Mutant virüsün ortama daha fazla hâkim oldukça, dün biliyorsunuz Sağlık Bakanlığı açıkladı bu konuyu yani Türkiye’de mutant virüslerin görüldüğün illerin çok yaygınlaştığını biliyoruz. Yapılan aşıların veya hastalığın geçirilmesi de çok fazla esprisi kalmayacak. Bizim tüm toplumun bağışıklığını aynı anda sağlamamız lazım yani bir aşı yapılacaksa kısa süre içinde yapılıp bitirilmesi lazımdır.

VİRÜSÜ KÖTÜ İDARE EDİYORUZ

Bu süreç Türkiye’de maalesef hiçbir aşamasında doğru yürümüyor. Bundan Türkiye etkilendiği gibi Ordu’da etkileniyor. Bizim nüfusumuz sahil kıyısında sıkıştığı için insanlarımız yaylalara gitmedi kış olduğu için şehir içine yerleştiler. Karadeniz’deki iller arasındaki seyahati vaka sayısı düşene kadar kısıtlamamız gerekiyor. Bir de insanların bir arada tutan faaliyetleri kısıtlamak lazımdır. Dünyada diğer ülkelerde düşen vaka sayısı Türkiye’de artıyor. Bu da demek oluyor ki biz virüsü çok kötü idare ediyoruz böyle devam ederse sonbahardan itibaren çok büyük bir felaket ile karşı karşıya kalacağız. Bu konuda yapabileceğimiz tek şey daha sert önlemler almak. Biz bunları sürekli dile getiriyoruz ama sadece biz dinliyoruz. Hükümet vatandaşlara yalan atmaktan ve kandırmaktan bıkmadı.

MADENİN YERLEŞİM YERİNDE YAPILMASINA KARŞIYIZ

Fatsa’da maden sahamız var ve bu bizim büyük bir yaramızdır. Bu Karadeniz’e büyük bir hakarettir. Ünye’mizin dağlarında da yapılan araştırmalardır zaten aynı kişilerin yaptıkları iştir. Halkımız şunu bilsin ki belli bir merkezden yürütülen, devlete ve millete zerre katkısı yoktur. Beni tanıyanlar tanır ki ben milliyetçi bir insanımdır. Bu maden araştırmalarının millete ve devlete bir katkısı olsa biz de yanında oluruz. Biz altın çıkarılmasına falan da karşı değiliz ama bunun insan yerleşim yerlerinde yapılmasına karşıyız. Bu firmalar kendi ülkelerinde ya da batıdaki illerimizde yapamıyor çünkü vatandaşlar öyle bir direnç gösterdi ki Örneğin Kaz Dağları’nda Trakya halkı çok büyük direnç gösterdiler. Biz ise 30 kişi ancak direnç gösterebiliyoruz. Onlar da şunu düşünüyor ki Biz Fatsalı insanlarımıza bunları tuttururuz çünkü onlar çok fazla direnç göstermezler diye düşünüyorlar ve zoruma giden böyle düşünmeleridir.

SAYIN ERDOĞAN TOPLUMU YANILTIYOR

Altın madenlerinin devletin söylediği yıllık 2 milyon dolar ama bu kadar olmadığını biz de biliyoruz bizim Fatsa ve Ünye Havzasından sadece fındıktan elde ettiğimiz yıllık 300 milyon dolardır. Siyanür bizim sandığımızdan dan çok büyük etki yaratacaktır. Bana gelen bilgilere göre artık fındık alıcıları fabrikalara şunu soruyorlar ” Fatsa veya Ünye fındığı alıyor musunuz?” Bu bizim için çok büyük felakettir. Vatandaşlarımız da oturdukları yerden isyan çıkarmasınlar siyasilere bizlere yazıp çizsinler çünkü ancak o zaman dikkate alınırlar. Fatsa ve Ünye Belediyesinin kapısına bin kişi gitseler bunlar çok büyük demokratik bir tepkidir. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama sivil topluma ihtiyacımız var. Bunu biz Cumhuriyet Halk Partisine ve kendime mal etmek istemiyorum. Çünkü bu bizim sorunumuz değil sorun toplumun sorunudur. Sayın Erdoğan’da toplumu yanıltıyor. Biz 48 milyon dolar için 25 milyar dolarlık tarımı risk ediyoruz. Yönetim olarak bizim aklımızı başımıza almamız gerekiyor.

Ben Ordu için Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili seçilmişim ve memleketim için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Herkesin yaptığı hizmet ülkeye hizmettir. Yapılan bir hızlı tren var ve bu hızlı tren Trabzon ve Rize’ye Erzincan üzerinden götüreceksiniz. Bizim coğrafyamız çok zor sahil yolunda dolgu ile yapmışız başka bir yol yapma şansımız var mı? Demiryoluna bütün sahilin o kadar çok ihtiyacı var ki, halk olarak da bunu talep etmemiz gerekiyor. Hükümet çalışacak muhalefet denetleyecek.”dedi

51 DK İLE 01:14DK ARASINDA HABERİN DETAYLARINI İZLEYEBİLİRSİNİZ
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-