eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIK İÇİN TEHLİKELİ GÜNLER

FINDIK İÇİN  TEHLİKELİ GÜNLER
15 Mart 2021 - 1:31

Ordu’da don vakasının yeniden etkili olması bekleniyor. Pazar gününe kadar hava sıcaklıkları kıyıda eksi 5, orta kesimde eksi 9, yüksek kesimde eksi 12 derecelere kadar düşecek.

Fındıkta Don Tehlikesi Devam Ediyor

YENİ DALGA YENİ TEHLİKE

Cuma gününden itibaren Ordu’nun soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceğini ifade eden Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bilindiği üzere bir önceki don dalgasından bölgemiz özellikle 200 ila 600 rakım arası ciddi oranda etkilenmişti. Bunu hem bizler hem Tarım Müdürlükleri hem de TARSİM eksperleri tespit etti. Şimdi yeni bir dalga geliyor. Diliyoruz ki korkulan olmaz ve fındık olumsuzlukla karşılaşmaz. Çünkü yılın bu zamanlarında görülecek bir soğuk havanın etkisi çok daha yıkıcı olur.” dedi.

KAR OLMAMASI RİSKİ BÜYÜTÜYOR 

Pazar sabahına kadar etkili olacak soğuk havanın fındık üzerinde ve bahçelerde kar örtüsünün olmaması ya da çok zayıf olması sebebiyle daha büyük bir risk oluşturduğuna dikkat çeken Akça, “Çünkü kar örtüsü bir koruyucu görevi görüyor. Bu soğuk dalgada kıyıda sıfırın altında 3-5, orta kesimde sıfırın altında 9, yüksek kesimde ise sıfırın altında 12 dereceler görülebilecek. Bunlar ciddi soğuklar. Üreticimiz, saman-lastik yakarak ya da mekanik araçlarla dumanlama yaparak önlem alabilir.” diye konuştu.

FINDIK FİYATINDA KIPIRDAMA

Uzun bir süre serbest piyasada 22 TL olan TMO fiyatının altında seyreden fındık fiyatında son günlerde küçük çaplı hareket yaşandı. Bazı fındık alıcıları 21,50 TL olarak ilan ettikleri alım fiyatlarını TMO alım fiyatı olan 22 TL’ye bazıları ise TMO fiyatının da üzeri olan 22,25 TL’ye çıkardı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-