eskort samsun

ÜNYENETHABER

24 Temmuz Basın Bayramınız Kutlu Olsun

24 Temmuz Basın Bayramınız Kutlu Olsun
24 Temmuz 2015 - 8:07

canik-unye-gazeteciler-dernegi-kuruldu3fb3bda60ca7b0c425b3

Özgür, bağımsız, tarafsız basın demokrasinin çok seslilik ilkesi ve özgürlük anlayışının yaşama geçirilmesinde üstlendiği görevin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, 24 Temmuz Basın Bayramı “Sözde değil özde meslektaşlarıma kutlu olsun” dedi.

CÜGD Başkanı Öztürk, mesajında şunları söyledi:

“İfade özgürlüğü ve basın hürriyeti demokrasilerin olmazsa olmaz unsurlarıdır.Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç hatta dördüncü kuvvet olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. 24 Temmuz 1908 yılında alınan karar işte bu nedenle tarihi bir öneme sahiptir. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı ise kitle iletişim araçlarına çeşitlilik getirerek haber ve bilgi akışına hız kazandırmıştır. Şüphesiz böyle bir ortamda hem basın yayın kuruluşlarının hem de basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumlulukların en başta geleni kuşkusuz kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Bireyin haber alma hakkına aracılık eden basının doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirme ve her zaman toplum yararını gözetme sorumluluğu da göz ardı edilemez.”

Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan, basın yayın kuruluşlarını ayakta tutan ve onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın mensuplarının sektörün isimsiz kahramanları olduğuna vurgu yapan Öztürk, “Ünye basını geçmişten günümüze önemli bir gelişme göstermiştir. Basınımızın gösterdiği gelişmede en önemli pay da yine emekçi basın mensuplarınındır” dedi.

CÜGD Başkanı Öztürk: “İlçemizde ve hinterlandımızda faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, haber siteleri, radyo, televizyonlarımız ve ajanslarımızın temsilcileri sadece ilçemize değil, internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşan güçlü basınımız tüm hemşerilerimizin gurur kaynağıdır. Canik Ünye Gazeteciler Derneği üyesi meslektaşlarımızın görevlerini daha iyi yapabilmeleri için her geçen gün attığımız adımlarla daha iyi koşullarda ve bir arada olması için yönetim kurulu olarak çaba göstermekte ve daha iyi koşullara ulaşmasını sağlamak amacındayız. Derneğimizin kuruluşundan bu yana yaklaşık olarak geride kalan 8 ay süresi içinde Derneğimize üye olsun ya da olmasın tüm kuruluşlar için yaptığımız çalışmalar ile sonuçlarıyla gösterdik. Bu nedenle sözde değil özde tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

 

Ali Öztürk

Canik Ünye Gazeteciler Derneği

Yönetim Kurulu Adına

Başkan

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-