eskort samsun

ÜNYENETHABER

YALI KİLİSESİNDE RESİM VE TASAVVUF BULUŞTU

YALI KİLİSESİNDE RESİM VE TASAVVUF BULUŞTU
28 Temmuz 2015 - 1:46

VİDEO HABER

GG

30.07.2015 tarihinde Yalı Kilisesinde gerçekleşecek olan Resim sergisi için  Abant İzzet Baysal Üniversitesinden Ünye’ye gelen 13 atölye öğrencisi ve  Resim Bölümü Öğretim Elemanı Yardımcı Doçent Melek Şahin DOKUYUCU resim çalışmalarını sürdürüyor.

Ünye Sanat ve Kültür Derneği, Sanat ve Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim çalıştayı 27.07.2015 img288tarihinde Yalı Kilisesi’nde Ahmet Aydın ve yeğeni Ali Murat Yurt’un ney dinletisi eşliğinde gerçekleşti.

”Ünye Sanat ve Kültür Derneğinin Resim Sergisini inceledim ve müziksiz bir serginin olamayacağını düşünerek kendilerine ney eşliğinde resim yapmalarını teklif ettim. Kendileri de bu durumdan memnun kalacaklarını dile getirdiler. Onlara bir nebze de olsa katkımız olduysa ne mutlu bana. Amacımız Ünye’ye gelen misafirlerimizi ve gençlerimizi sanata teşvik etmek.” şeklinde açıklamalarda bulunan Ahmet AYDIN,  Yalı Kilisesinin içerisinde gerçekleştirmiş oldukları Resim Sergisinde başarılar dileyerek böyle bir faaliyete öncülük eden Ünye Sanat ve Kültür Derneğini tebrik etti.

Çalışmaları sürdüren Yard. Doç. Melek Şahin DOKUYUCU ise yapmış olduğu açıklamada;

”Abant İzzet Baysal Üniversitesinden 13 öğrencim ile birlikte Ünye’ye gelerek Temmuz ayının 21’inde çalışmalarımıza başladık. 30 Temmuz da çalışmalarımızı yine burada  sergileyerek Ünyeli vatandaşlara ve dışarıdan gelecek olan misafirlerin beğenisine sunacağız.” diyerek kendisininde Ünyeli olduğunu ve bu sebepten dolayı böyle bir çalışmayı Ünye’de yapmak istediğini belirtti ve Ünye için özellikle kültürel anlamda güzel bir kazanım olduğunu belirtti.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-