eskort samsun

ÜNYENETHABER

”Bir Hayat Kurtarmak Son Derece Önemli”

”Bir Hayat Kurtarmak Son Derece Önemli”
30 Temmuz 2015 - 16:06

IMG_2651

Çocuk ve Gençler Soysal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) bünyesinde düzenlenen  cankurtaran  eğitimi bronz ve gümüş bröve töreni yapıldı.

yunus_emre-21-214x30044
Valilik Büyük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve kursiyerler katıldı.

Boğulma olaylarının önüne geçebilmek ve gençleri meslek sahibi yapabilmek amacıyla, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma Destek Programı protokolü gereğince Ordu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Umutlu ve Mutlu Yarınlar” projesi kapsamında verilen cankurtarma eğitimi bronz ve gümüş bröve töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Nerde, ne zaman lazım olur belli değil ama,  bizim görevimiz yüzen insanları kenardan seyretmek değil, elimizde bir can varsa onu kurtarmak” dedi.

 “Bir hayat kurtarmak son derece önemlidir. Bunu yapayım derken arkadaşlar kendileri de boğuluyor. Kurtaracak kişide bilinçsiz ise ikisi de boğuluyor. Eğitim çok önemli. Arkadaşlarımızda bunun eğitimini veriyor.  Karadeniz sahillerinde en rahat denize girilecek yer Ordu.  Cankurtaran hizmeti vermedikten sonra bir plaja mavi bayrak vermiyorlar. Bu nedenle aldığınız eğitim çok önemli. Çocuk ve Gençler Sysal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında aldığınız eğitimle birçok can kurtaracaksınız. Bu konuda gerekli eğitimleri veren arkadaşlara ve sizlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından belirlenen süre ve içerik doğrultusunda  hem havuzda, hem de denizde görev yapabilecekleri şekilde teimg288orik ve uygulamalı olarak verilen 48 saatlik kursu başarıyla tamamlayan18-25 yaş grubundaki 30 gence, fedarasyon tarafından tanzim edilen bronz ve gümüş bröveleri ile görev yaparken kullanabilecekleri bone, şort, mayo, terlik, havlu, çanta, şapka, tişört ve düdükten oluşan malzeme seti Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur tarafından verildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-